«Μύθο» του ΣΥΡΙΖΑ για να ανέβει στην εξουσία χαρακτήρισε τις αυτοκτονίες στα χρόνια της κρίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ΕΡΤ, σημειώνοντας μάλιστα πως στην ίδια χωρία «μύθων» εντάσσονται και «τα μαγκάλια και οι καθαρίστριες».

Ads

Η αναφορά στα «μαγκάλια» αφορά στην υπόθεση των φοιτητών που βρήκαν τραγικό θάνατο στη Λάρισα, το 2013, εξαιτίας εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποιούσαν για να ζεσταθούν.

Συγκεκριμένα ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας για τη δημόσια τηλεόραση και το «μαύρο» επί κυβέρνησης Σαμαρά, είπε πως ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθούσε να «εξυγιάνει» την ΕΡΤ, αλλά οι αντιστάσεις ήταν τόσο ισχυρές και τα συμφέροντα τόσο μεγάλα, που πήρε τη δύσκολη απόφαση: «Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται».

Όπως ισχυρίστηκε το μαύρο στην ΕΡΤ υπήρξε ένας ακόμη «μύθος» του ΣΥΡΙΖΑ, στην «ίδια χωρία μύθων που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όπως ήταν οι αυτοκτονίες, τα μαγκάλια και οι καθαρίστριες […] Ήταν προπαγανδιστικές τεχνικές».