Την άποψη ότι οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν για να μπουν στο καθεστώς εφεδρείας εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι λάθος εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης το πρωί της Τρίτης. Υπέρ της πρωτοβουλίας Βορίδη, τάχθηκε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, σε δηλώσεις του στο σταθμό. Την ίδια ώρα, άμεσες μετακινήσεις υπαλλήλων ώστε να μη δημιουργηθούν κενά από τις αποχωρήσεις των εφέδρων ζητά ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ντίνος Ρόβλιας, με κατεπείγουσα εγκύκλιο προς του Γενικούς Γραμματείς των υπουργείων.

Ads

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι έχει ζητήσει στο «ανώτερο δυνατό επίπεδο» να υπάρξει αλλαγή του νόμου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τον εξορθολογισμό της κατάστασης. 

Υπέρ της πρωτοβουλίας του υπουργού Μεταφορών να μην ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία στους εργαζόμενους των MMM τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας. Σημείωσε δε, πως ήταν δική του πρωτοβουλία να ανοίξει το ζήτημα αφού έχει καταθέσει σχετική τροπολογία εδώ και καιρό.

Το μεσημέρι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα έχουν συνάντηση με τον Μάκη Βορίδη. Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 σε Μετρό, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ.

Ads

Ρόβλιας: Άμεσες μετακινήσεις λόγω εφεδρείας

Εντολή να προβούν σε άμεσες μετακινήσεις υπαλλήλων ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, λόγω της αποχώρησης του πρώτου κύματος «εφέδρων», έδωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του προς τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων.

Προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες στις υπηρεσιακές μονάδες, καλούνται οι Γενικοί Γραμματείς να ενεργήσουν προληπτικά και να καλύψουν προκαταβολικά τα κενά, με εσωτερικές μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αδυναμίας λειτουργίας οποιασδήποτε υπηρεσίας του δημόσιου τομέα.