Με έναν λόγο που θυμίζει… εμφύλιο ο υπ. Υγείας Μάκης Βορίδης και πλέον υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ ζητά, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, την ψήφο των πολιτών της περιφέρειας Αττικής.

Ads

 
Σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο στις 18 Ιανουαρίου 2015 ξεκαθαρίζει «για να είμαστε όλοι συννενοημένοι» ότι «η δική μας γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά».
 
«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ότι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ότι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή» προσθέτει.


 

Στη συνέχεια «ενημερώνει» τους ψηφοφόρους ότι στις εκλογές της Κυριακής δεν διαλέγουν κόμμα και οικονομικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον ίδιο οι εκλογές είναι «μια τέραστια ιδεολογική σύγκρουση. Μια σύγκρουση ανάμεσα σε δυο κόσμους». 

«Είναι η σύγκρουση ανάμεσα στον κόσμο της Ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά» προσθέτει.

Ads

«Δεν θα νικήσει η Αριστερά την επόμενη Κυριακή. Αυτό πρέπει να τους πούμε και γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε. Αυτό πρέπει να τους μεταδόσουμε» καταλήγει. 

Εμφύλιος στη ΝΔ για τις εμφυλιακές δηλώσεις Βορίδη

Εμφύλιο στις τάξεις τις ΝΔ, ξεσήκωσε η δήλωση του Μάκη Βορίδη ο οποίος με εμφυλιακούς όρους δήλωσε σε προεκλογική του ομιλία «η δική μας γενιά δεν θα παραδώσει τη χώρα στην Αριστερά». Απάντηση έδωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ότι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ότι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή» δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ, Μάκης Βορίδης, προκαλώντας την αντίδραση του Ευάγγελου Αντώναρου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

«Η ανοχή σε όσους νιόφερτους παίζουν με τις αρχές και τους κανόνες συμπεριφοράς της κεντροδεξιάς μας παράταξης έχει τα όρια της», έγραψε στο twitter ο Ευάγγελος Αντώναρος για να επανέλθει με δεύτερη ανάρτηση, στην οποία συνέχισε την επίθεση λέγοντας  «δεν αγαπάμε τον τόπο λιγότερο όσοι αρνούμαστε να κάνουμε τον πατριωτισμό φτηνιάρικη πατριδοκαπηλεία με εμφυλιοπολεμικούς τόνους».

«Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει μάθει να σέβεται το αποτέλεσμα των εκλογών.Αρχή απαράβατη. Όποιος δεν συμφωνεί δεν έχει θέση ανάμεσα μας», κατέληξε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την διακυβέρνηση Κ. Καραμανλή.

«Η Δημοκρατία θα νικήσει» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
 
«Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο Μάκη Βορίδης αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του κόμματος του Αντώνη Σαμαρά» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.
 
«Δηλώνει πως «θα κάνει τα πάντα» για να μην γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού. Καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα, ενώ υιοθετεί τα συνθήματα της επτάχρονης δικτατορίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση που καταλήγει:
 
«Ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη που δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική περίοδο. Με τη δημοκρατία δεν παίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες πολίτες και να εκφράσει τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Η Δημοκρατία θα νικήσει». 

«Η Δημοκρατία και η λαϊκή ετυμηγορία δεν απειλούνται, δεν εκβιάζονται»

Σχολιάζοντας το θέμα, το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε: «Η δήλωση Βορίδη επιχειρεί να επαναφέρει την πολιτική ζωή σε εποχές που οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν να ξεχάσουν. Η δημοκρατία και η λαϊκή ετυμηγορία ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται».