Τον «παραλήπτη» της βόμβας που εξερράγη τα ξημερώματα σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Χολαργό ψάχνει η Αστυνομία προκειμένου να καταλήξει στην ταυτότητα του «αποστολέα». Στην πολυκατοικία που έγινε στόχος των αγνώστων δραστών διαμένει η ανακρίτρια του χειρίζεται την έρευνα για τη δράση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ads

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, υπεξαίρεση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και άλλες κακουργηματικές πράξεις.
 
Σύμφωνα με το Βήμα, για την Αστυνομία, η υπόθεση περιπλέκεται, καθώς η βόμβα δεν τοποθετήθηκε σε αυτοκίνητο της οικογένειας της ανακρίτριας, αλλά σε ένα τζιπ, το οποίο ανήκει σε άλλη ένοικο της πολυκατοικίας, η οποία φέρεται να έχει προστριβές με τον πρώην σύζυγο της. Όπως σημειώνουν, ωστόσο, δικαστικές πηγές ένα παρόμοιο τζιπ έχει και ο σύζυγος της ανακρίτριας.
 
Στη ίδια πολυκατοικία διαμένει και γνωστός δημοσιογράφος της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα στην αρχή τα σενάρια για το στόχο της επίθεσης να είναι ακόμη περισσότερα.
 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, στο Χαλάνδρι, βόμβα είχε εκραγεί και στην πόρτα του πάρκινγκ πολυκατοικίας, στην οποία διέμενε ο ελεγκτής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος είχε συντάξει το πόρισμα για το σκάνδαλο της Proton Bank.
 
Ωστόσο, ούτε και τότε η Αστυνομία κατόρθωσε να εντοπίσει τους δράστες και να βρει αποδείξεις για το στόχο της επίθεσης.