Με ευθείες βολές κατά της Φώφης Γεννηματά παρεμβαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην, ανοιχτή πλέον, συζήτηση για τον προσανατολισμό της κεντροαριστεράς.

Ads

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και αναφερόμενος στη δήλωση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι εάν μετά τις εκλογές δεν σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να ξαναστηθούν κάλπες με απλή αναλογική, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε δηκτικά:

«Δεν ξέρω ποιος συμβουλεύει την κυρία Γεννηματά αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αυτά και είναι ανακρίβειες. Δεν πιστεύω ότι απηχούν όσα πιστεύει η κυρία Γεννηματά».

«Στρέφουμε τον κόσμο προς την ΝΔ με αυτά… Δεν μπορεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη να στέλνει μήνυμα αβεβαιότητας και αστάθειας…», πρόσθεσε  ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας:

Ads

«Αν δεν έχεις καθαρές θέσεις και καιροσκοπείς τότε είσαι φτερό στον άνεμο».

Σε ερώτηση «εάν άνθισε κάτι με την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου» ο κύριος Βενιζέλος απάντησε: «Έμενα με ενδιαφέρει ο προοδευτικός χώρος να έχει καθαρή γραμμή και νόημα για την χώρα και την προοπτική της. Εθνικό καθήκον όλων μας είναι να λέμε την αλήθεια. Να εκπέμπουμε καθαρά μηνύματα χωρίς αμφιθυμίες».