Στο κενό πέφτουν οι απειλές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που έκανε λόγο για «εθνικό κίνδυνο και εθνική περιπέτεια» σε περίπτωση που η τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο δεν είναι επιτυχής, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ads

Σε σημερινό του δημοσίευμα το δίκτυο Bloomberg αναφέρει πως «καθώς οι πολιτικές μανούβρες του Αντώνη Σαμαρά οδεύουν προς αδιέξοδο, οι εκκλήσεις και προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για το ρίσκο αναταραχής πέφτουν στο κενό και δεν αγγίζουν τους Έλληνες που έχουν πια ”μουδιάσει” από τόσα χρόνια κρίσης».

«Το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής αναταραχής και το Grexit που επανήλθαν στο προσκήνιο δεν φαίνεται πλέον να “ακουμπάει” τους Έλληνες», συνεχίζει «καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις».

Το Bloomberg φιλοξενεί και δηλώσεις Ελλήνων προς την κατεύθυνση αυτή.

Ads

«Ο Σαμαράς εδώ και καιρό φωνάζει σαν λύκος! Αυτή τη φορά ο φόβος για έξοδο από το ευρώ δεν λειτουργεί στους βουλευτές και τους ψηφοφόρους», δηλώνει στο Bloomberg ο ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών Σχέσων στο Πανεπιστήμιο Kadir Has.

«Έχουμε ζήσει τόσα χρόνια στο χάος. Θα προτιμούσα να πάμε τώρα σε εκλογές, έτσι ώστε να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και να σπάσει το παλιό κομματικό σύστημα. Ίσως έτσι δούμε κάτι διαφορετικό», λέει ο Κώστας Γκρέκας, 23χρονος φοιτητής Πληροφορικής Τεχνολογίας

«Δεν βλέπω τα πράγματα να πηγαίνουν προς τη θετική κατεύθυνση. Θα ήταν καλό να πάμε σε εκλογές και αυτοί να φύγουν, αλλά βλέπω πως κάτι θα βρουν για το αποτρέψουν. Έθαψαν την Ελλάδα στο χώμα, γι’ αυτό κι εγώ θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ για να δω τι μπορεί να κάνει, αν και όλοι είναι ίδιοι», λέει η 55χρονη νοικοκυρά Χριστίνα Παπαγιάννη.