Ο καθηγητής Παθολογίας – Ανοσολογίας του ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος , μιλώντας στον 98.4, σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση, έκανε λόγο για «έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να μην υπάρχουν βασικά δεδομένα για την διασπορά στη κοινωνία, ως συνέπεια της ανυπαρξίας επιδημιολογικής επιτήρησης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα εμβολιαστικά προγράμματα είναι «στον αέρα».

Ads

Επίσης, ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, δήλωσε πως τα εμβόλια, εμφανίζονταν από την κυβέρνηση ως «πανάκεια», παρά την «έλλειψη διαθεσιμότητας» και τις  «τόσες ακόμη αβεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητα τους», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει «καμία οργάνωση» στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Ο καθηγητής, επιπλέον, επισήμανε πως αν η Επιτροπή των ειδικών δεν εφαρμόσει άμεσα στρατηγική, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί σύσσωμη, αφού στη πράξη λειτουργεί χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό πέρα από τα συνεχή lockdown.

Τέλος, ο Παθολογίας – Ανοσολογίας τόνισε πως πολλά ζητήματα χρήζουν εισαγγελικής έρευνας, αφού η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που εκτιμούν επίσημα, ενώ και ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα με καραντίνα, μέτρα και μάσκες, δείχνει άλλα πράγματα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η κατάσταση θα επιβαρυνθεί περαιτέρω «όσο μπαίνουμε στη καρδιά του χειμώνα και χωρίς στρατηγική που απαιτεί οικονομικές πολιτικές ενίσχυσης της δημόσιας υγείας» , τα νοσοκομεία, όπως είπε, «θα βρεθούν και πάλι στα πρόθυρα της κατάρρευσης», ενώ είναι πιθανόν να θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.