Υπό επανεξέταση τίθεται το ζήτημα να υπάρξει μια πρόσθετη ανακούφιση χρέους για την Ελλάδα, όπως δηλώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το  Reuters. Κάνουν λόγο για «αλλαγή των αριθμητικών δεδομένων» βάσει των βελτιωμένων προοπτικών που παρουσιάζει η ελληνική οικονομία.

Ads

«Η πραγματικότητα στην οικονομία έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με τις παραμέτρους στις οποίες βασίστηκε η υπόσχεση που δόθηκε το Νοέμβριο του 2012», δήλωσε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Με τις διευθετήσεις που έχουν γίνει, δεν έχει και πολύ νόημα να πει κανείς ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Είναι πάρα πολύ βιώσιμο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάντως, δεν θα ληφθεί απόφαση έως ότου ολοκληρωθεί η νέα ανάλυση για το εάν το ελληνικό χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί.

«Η συμφωνία για τα μέτρα ανακούφισης τους χρέους δεν ήταν μια λύση ανάγκης, αλλά μια επιβράβευση για μια χώρα που τα κατάφερε. Σε αυτό το πλαίσιο και από τα στιγμή που τα στοιχεία δείχνουν ότι πετυχαίνουμε τους στόχους, η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους πρέπει  να συνεχιστεί όπως συμφωνήθηκε» δήλωσε, εξάλλου, ένας Έλληνας αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται στο Reuters.

Ads