Μόνο ως «κεραυνός εν αιθρία» δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η καταδίκη του Αρτ. Σώρρα και της συζύγου του από το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε 8ετή κάθειρξη για υπεξαίρεση χρημάτων από τον πρώην δικηγόρο και κουμπάρο του και από πρώην συνεργάτη του, με αφορμή την πώληση πολυτελούς αυτοκινήτου (καταδίκη που χαρακτήρισε «δικαστικό πραξικόπημα»), αφού πρόσφατα είχε καταδικαστεί και μάλιστα αμετάκλητα, για απόπειρα εκβίασης του κουμπάρου του, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυσή του, σε μια δίκη που προμήνυε, ουσιαστικά, τι θα επακολουθούσε στη συνέχεια. Των Αλέξανδρου Αυλωνίτη και Ευλαμπίας Ρέβη.

Ads

Γι’ αυτόν το λόγο, άλλωστε -εκτιμούν οι αρμόδιες Αρχές- ο ίδιος απέφυγε να δώσει το «παρών» στο δικαστήριο -όπως έκανε και άλλες φορές- και έγινε άφαντος, όπως και η σύζυγός του, μόλις διαπιστώθηκε -όπως γράφτηκε στον Τύπο- ότι το αίτημα αναβολής της δίκης για την υπεξαίρεση δεν έγινε δεκτό (είχε υποβληθεί ξανά) και η διαδικασία επρόκειτο να γίνει κανονικά.

Το πρώτο σαφές «μήνυμα» για το τι θα επακολουθούσε ήλθε στις αρχές του έτους μετά την αμετάκλητη καταδίκη του Αρτ. Σώρρα και της συζύγου του σε φυλάκιση 28 και 24 μηνών, αντίστοιχα (με 3ετή αναστολή), σε μία υπόθεση όπου ακούστηκαν οι καταγγελίες για υπεξαίρεση των χρημάτων του κουμπάρου του από την πώληση του ΙΧ και έγινε δεκτό ότι αποπειράθηκε να τον εκβιάσει για να πάψει να διεκδικεί επίμονα τα χρήματά του.

Στη δευτεροβάθμια δίκη το περασμένο καλοκαίρι στο Εφετείο Πατρών, που αποτέλεσε ουσιαστικά τον προπομπό της νέας καταδίκης, ακούστηκαν από βαριές έως περίεργες, ακόμα και «αστείες» φράσεις γύρω από τον βίο και την πολιτεία του Αρτ. Σώρρα, και μάλιστα από ανθρώπους που βρέθηκαν πολύ κοντά του, λόγω κουμπαριάς, φιλικής σχέσης, αλλά και της διαχείρισης δικαστικών υποθέσεών του.

Ads

Η αντιδικία εκείνη (για την οποία το ζεύγος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε φυλάκιση 36 και 33 μηνών, αντίστοιχα) ξεκίνησε όταν ο τ. δικηγόρος και κουμπάρος του πληροφορήθηκε ότι ο Αρτ. Σώρρας είχε μεν πουλήσει το ΙΧ του (μία BMW) όπως του ζήτησε (για να αντιμετωπίσει έκτακτα έξοδα για σοβαρούς λόγους υγείας συγγενικού του προσώπου), αλλά παρακράτησε τα χρήματα (που με διπλή πώληση, κατά τις καταγγελίες του, έφθασαν τα 90.000 ευρώ).

Το εξώδικο

Στην αναζήτηση του ποσού (όπως κατήγγειλε ο κουμπάρος και συμφώνησε το Εφετείο), ο Αρτ. Σώρρας αντέδρασε με εξώδικο ψευδές σε περιεχόμενο, απειλές για μηνύσεις και αναφορές στον δικηγορικό σύλλογο ότι δήθεν του χρωστούσε και αυτός χρήματα, καταλογίζοντάς του δήθεν κακό χειρισμό υποθέσεων, ακόμα και οφειλή για πλακάκια που έβαλε σε συγγενικό του σπίτι! Ο Αρτέμης Σώρρας δεν είχε διστάσει να εμφανίσει και μία ταυτότητα της ΚΥΠ, απειλώντας τον κουμπάρο του ότι θα τον βρουν στα χαντάκια.

Ο κουμπάρος κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και στη δίκη-προπομπό κατέθεσε ότι ο Αρτ. Σώρρας τον απειλούσε πως θα τον ψήσει και θα τον τηγανίσει εάν δεν έκανε πίσω και για να τον τρομοκρατήσει, κάποια στιγμή του εμφάνισε και μία ταυτότητα της ΚΥΠ, απειλώντας τον ότι θα τον βρουν στα χαντάκια!
«Είχα τη βλακεία να πιστεύω ότι το τελευταίο του θύμα θα ήμουν εγώ», είπε στους δικαστές ο δικηγόρος-κουμπάρος Φ. Λεπίδας, «σφάζοντάς» τον κυριολεκτικά με αναφορές του σε «απατεωνιές», «βρωμιές», «παντελονιάσματα» (όπως τόνισε), με ισχυρισμούς ότι έχει κάνει το ίδιο και με ΙΧ άλλου, αλλά και με διακωμώδηση των ισχυρισμών περί ομολόγων 600 δισ., για την επιστολή προς τον Ομπάμα κ.λπ.

Αγανάκτηση

Για τον συμψηφισμό που επιχειρούσε ο Αρτ. Σώρρας απέναντι στην αναζήτηση των 90.000 για το ΙΧ, ο κουμπάρος αγανακτισμένος είπε ότι ήταν πλακάς, ότι του ζητούσε δήθεν χρωστούμενα, ενώ έβαλε 4 πλακάκια και δεν εμφανιζόταν καν για να τα κόψει και να τα τοποθετήσει για το κούφωμα, γεγονός που αποδέχθηκε το δικαστήριο (αφού εμφανίστηκαν φωτογραφίες κ.λπ.) σημειώνοντας ότι τοποθέτησε πράγματι 4 πλακάκια σε μισή ώρα και πληρώθηκε κανονικά.

Είπε ακόμα ότι όλο το πανηγύρι ξεκίνησε όταν πήγαν στον παιδότοπο που διατηρούσε, ζητώντας τα λεφτά για το ΙΧ (επειδή κινδύνευε να πεθάνει συγγενής του) και ο Σώρρας απάντησε «θα μας σκάσει ο Λεπίδας, φέρε του τα λεφτά» και ένας συνεργάτης του έφερε μια βαλίτσα γεμάτη με δηνάρια (από το Κουβέιτ), ζητώντας να πληρωθεί από αυτά.

Ο βίος και η πολιτεία του… σωτήρα 

«Οταν είδα τη βαλίτσα φοβήθηκα -είπε στο δικαστήριο ο κουμπάρος- και αποφάσισα ότι δεν θα ξαναπάω σε αυτούς και δεν θα ξανακάνω τίποτα μαζί τους».
Τις απειλές επιβεβαίωσε δικηγόρος συνεργάτιδα του κουμπάρου, που είπε ότι ο Σώρρας απειλούσε πως θα τον κάνει ξεφτίλα, θα τον ψήσει, καταθέτοντας ότι είχε την άνεση να διεκδικεί, αλλά ποτέ δεν πλήρωνε και ότι όταν ο κουμπάρος επικαλέστηκε την ανάγκη των χρημάτων για την υγεία του συγγενούς του, εκείνος του απάντησε ότι όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή και ότι θα του τα δώσει όταν μπορέσει. Η σύζυγος Σώρρα απολογούμενη διέψευσε το περιστατικό με τη βαλίτσα και άλλες καταγγελίες, ενώ σημείωσε ότι ο σύντροφός της δεν είναι άνθρωπος ηπίων τόνων, αλλά δεν θα αντιμετώπιζε με σκληρότητα θέματα υγείας.

ΚΛΕΙΔΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθεί τα ίχνη Σώρρα

Ειδική ομάδα από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής έχει συσταθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του, Βαΐας Ρουγκλίου. Οι δυο τους καταζητούνται από την Παρασκευή μετά την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος τους για υπεξαίρεση, με ποινή φυλάκισης 8 ετών και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους για 5 έτη. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η σύζυγος του Α. Σώρρα βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, απ’ όπου αποχώρησε προτού εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση.

Η διαφυγή

Στον χρόνο που μεσολάβησε φαίνεται να ενημέρωσε τον άντρα της για την τροπή που θα έπαιρνε η υπόθεση και έτσι οργάνωσαν τάχιστα τον τρόπο διαφυγής τους. Την επόμενη μέρα ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» εμφανίστηκε σε ένα διαδικτυακό παραληρηματικό μανιφέστο, εξαπολύοντας πυρά κατά πάντων. Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβηκε στο κανάλι του στο YouTube και αναδημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ψάχνουν για ηλεκτρονικά στοιχεία που ενδεχομένως «προδώσουν» το πού κρύβεται το ζευγάρι. Συγκεκριμένα αναζητούν ίχνη του κόμβου μετάδοσης και αποστολής του βίντεο, αλλά και ποιος ήταν ο παραλήπτης που το ανέβασε στο Διαδίκτυο.

Στις δηλώσεις του ο καταζητούμενος Σώρρας έκανε λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα», τονίζοντας πως δεν πρόκειται να παραδοθεί ή να φύγει από τη χώρα. Μάλιστα κάλεσε τους υποστηρικτές του σε περίπτωση που συλληφθεί να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο. «Εάν με βάλουν φυλακή να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση στη Βουλή μπροστά με τα πανό σας για τα 600 δισ. που είναι γνήσια όλα και είναι δικά σας. Αυτοί παραποιούν κάθε χαρτί και κάθε νόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Λιώστε τους στις μηνύσεις και στα δικόγραφα» προέτρεψε, παράλληλα, τους «αγωνιστές» του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα κινητά τηλέφωνα και των δύο απενεργοποιήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ζευγάρι να διέφυγε προς το εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία με καράβι από την Πάτρα. Προς το παρόν, ωστόσο, οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό τους επικεντρώνονται στο εσωτερικό της χώρας, με το ενδεχόμενο να εκδοθεί σε βάρος τους διεθνές ένταλμα σύλληψης, εάν προκύψουν στοιχεία, να παραμένει ανοιχτό.

Ελεγχοι σε σπίτια συγγενών

Το Σαββατοκύριακο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε έρευνες σε σπίτια συγγενικών προσώπων του Αρτ. Σώρρα στην Αττική, ενώ οι έλεγχοι και σε άλλα πιθανά «κρησφύγετα» του ζεύγους συνεχίζονται.

Από το Έθνος