Με επιστολή τους προς το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης πέντε βιομηχανικοί σύνδεσμοι -οι οι Πρόεδροι των Βιομηχανικών Συνδέσμων ΣΕΒ, ΣΒΒΕ, ΣΒΑΠ, ΣΒΘΚΕ, ΣΒΠΔΕ- στέκονται στο πλευρό της Eldorado Gold για την εξόρυξη στις Σκουριές, με το επιχείρημα της ανησυχίας για το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Ads

Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον περιβαλλοντικό παράγοντα, οι εκπρόσωποι των βιομηχανικών κλάδων αναφέρουν στην επιστολή τους: «Η πολυπόθητη ανάκαμψη δεν θα έρθει αν δεν καταφέρουμε να πείσουμε τους σοβαρούς ξένους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται τις ιδιωτικές επενδύσεις, τιμά τα συμβόλαια που υπογράφει και τηρεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες και η ενδεχόμενη ακύρωση της επένδυσης της Eldorado Gold, πέρα από το πλήγμα που θα προκαλούσε στην ελληνική οικονομία, θα έστελνε πολύ αρνητικά μηνύματα για τη δυνατότητα της χώρας μας να υποδέχεται και να αξιοποιεί ξένες επενδύσεις».

Επικαλούνται δε ως παράδειγμα προς μίμηση τις επιδόσεις άλλων μνημονιακών χωρών, όπως της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας που το 2013 προσέλκυσαν άμεσες ξένες επενδύσεις ύψους 3,5 και 21,5 δισ. ευρώ έναντι μόλις 1,2 δισ. ευρώ της Ελλάδας.