Βίντεο από ληστεία που πραγματοποίησε σε βενζινάδικο ο αστυνομικός που συνελήφθη την Πέμπτη στην Αγία Παρασκευή έφερε στη δημοσιότητα το Open.

Ads

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, την ώρα που ο υπάλληλος πάει να βάλει βενζίνη στο μηχανάκι του, ο αστυνομικός βγάζει το υπηρεσιακό του όπλο, τον απειλεί και του ζητά τις εισπράξεις.

Ο υπάλληλος τρομάζει, και χωρίς να το σκεφτεί, του δίνει ό,τι λεφτά έχει πάνω του. Ο δράστης, που τυγχάνει να είναι πρώην αστυνομικός που υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ στη βορειοανατολική Αττική, γίνεται καπνός.

Υπενθυμίζεται πως ο 29χρονος αστυνομικός που υπηρετούσε στη ΔΙΑΣ τέθηκε σε διαθεσιμότητα και όπως έγινε γνωστό επικαλέστηκε ζητήματα εθισμού με τον τζόγο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για ληστείες κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν τη σύλληψή του είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Περιστέρι και σε περίπτερο στο Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά 690 ευρώ.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι από τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε διαπράξει άλλες 9 ένοπλες ληστείες σε 8 πρατήρια υγρών καυσίμων και σε περίπτερο, σε Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Ηλιούπολη και Γαλάτσι, από όπου αφαίρεσε συνολικά περίπου 4.400 ευρώ.