Αστυνομικοί έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου μιας πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, στην Τζαβέλλα, για να συλλάβουν διαδηλωτές, που είχαν μπει μέσα για να γλιτώσουν από τις εφόδους των αστυνομικών μετά τη μαζική πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. 

Ads

Η δράση των αστυνομικών καταγράφηκε από κάτοικο της περιοχής και ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου. Στα βίντεο, που δημοσιεύει η «Αυγή», φαίνεται η στιγμή κατά την οποία άνδρες της ομάδας «Δράση» σπάνε την είσοδο της πολυκατοικίας και στη συνέχεια βγάζουν από το κτίριο διαδηλωτές συλλαμβάνοντάς τους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αυγής και του Κώστα Παπαντωνίου, η επίθεση των αστυνομικών ήταν αναίτια καθώς δεν συνέβαινε κάτι που να δικαιολογεί την έφοδο της ομάδας «Δράση». Πολλά από τα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να μπουν στην πολυκατοικία ώστε να γλιτώσουν, ωστόσο οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και έσπασαν την τζαμαρία, προχωρώντας σε τουλάχιστον δύο συλλήψεις. 

«Έξω, έξω τώρα!» ακούγεται να φωνάζουν οι αστυνομικοί, ενώ τουλάχιστον ένας αστυνομικός με το γκλοπ στο χέρι σπάει την τζαμαρία. Σε δεύτερο βίντεο φαίνονται οι αστυνομικοί να βγάζουν από την πολυκατοικία τους διαδηλωτές συλλαμβάνοντάς τους. Αποκαλυπτικές είναι και οι φωτογραφίες με τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι άνδρες της «Δράση». 

image

Ads

image

image

image

image

image

image