Βίντεο που κατέγραψε την ώρα τηςεγκατάλειψης του δύο μηνών βρέφους σε παιδική χαρά στο Χαλάνδρι, έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές. Στο οπτικό υλικό φαίνεται καθαρά ένα μαυροφορεμένο άτομο -μάλλον γυναίκα- να αφήνει το παιδί μέσα σε έναν σάκο. Το νεογέννητο κοριτσάκι το εντόπισε αστυνομικός που περνούσε από το σημείο και άκουσε το κλάμα του, είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.

Ads

Απόγευμα Τετάρτης, 5 Ιανουαρίου, ένα άτομο με σκούρα ρούχα, κουκούλα στο κεφάλι και μάσκα για τον κορονοϊό, χωρίς να διακρίνεται αν πρόκειται για γυναίκα ή για άνδρα, πλησιάζει την περίφραξη της παιδικής χαράς. Στο χέρι κρατά ένα ταξιδιωτικό σάκο, κοντοστέκεται, κάνει λίγα βήματα μπρος και πάλι πίσω, κοιτά δεξιά κι αριστερά και μετά από δευτερόλεπτα αποχωρεί χωρίς πια να κρατά το σάκο στα χέρια.

Στην είσοδο της παιδικής χαράς επί της οδού Βοιωτίας στο Χαλάνδρι, ένας αστυνομικός που είχε βάρδια στην περιοχή άκουσε το βρεφικό κλάμα. Πλησίασε και εντόπισε το μωρό μέσα στον ανοιχτό σάκο.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας Δίας και ασθενοφόρο που παρέλαβε και μετέφερε το βρέφος στο νοσοκομείο Παίδων.

Έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και το μωράκι είναι καλά στην υγεία του.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος, ένα κοριτσάκι περίπου δύο μηνών, ήταν καλά ντυμένο, με ζεστά ρούχα για το κρύο, σκουφάκι στο κεφάλι και έδειχνε να είναι ταϊσμένο.

Ο σάκος μέσα στον οποίο βρέθηκε το μωρό, εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν ίχνη γενετικού υλικού του ανθρώπου που εγκατέλειψε το βρέφος, ενώ αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα πόρτα με τη φωτογραφία του βρέφους στα χέρια, μήπως και εντοπίσουν κάποιον μάρτυρα, που να είδε ή να γνωρίζει την ταυτότητα του ανθρώπου που το άφησε.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στράφηκαν και προς τον καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται πολύ κοντά στην παιδική χαρά που εγκαταλείφθηκε το νεογέννητο κοριτσάκι.

Πηγή: ΕΡΤ