Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη φωτιά σε τριώροφη κατοικία στην Κέρκυρα αποτυπώνει τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι κάτοικοι. 

Ads

Το παλιό αρχοντικό τυλίχτηκε στις φλόγες μέσα σε λίγα λεπτά με συνέπεια να κινδυνεύσουν οι ένοικοί της. 

Στο βίντεο ακούγονται οι σπαρακτικές φωνές ενός άντρα που προσπαθεί να βοηθήσει. «Ω παιδιά. Παιδιά είναι παιδιά πάνω. Είναι κόσμος πάνω στην κορυφή. Μια γυναίκα και ένα παιδί είναι εκεί πάνω. Ναι, ναι, σας είδαμε. Σας είδαμε. Κάντε υπομονή. Καίγονται παιδιά. Το παιδί πάρε, το παιδί. Παιδιά καίγονται οι άνθρωποι» ακούγεται να φωνάζει ο άντρας.

Σωτήρια για την γυναίκα και το παιδί ήταν η τέντα παρακείμενου εστιατορίου, ενώ ο άνδρας της που εγκλωβίστηκε αρχικά στο μπαλκόνι και κρεμόταν επί ώρα στα κεραμίδια του τρίτου ορόφου σπιτιού, διασώθηκε με την επέμβαση των πυροσβεστών και των υπαλλήλων της πολιτικής προστασίας του δήμου Κέρκυρας οι οποίοι κατάφεραν να τον πλησιάσουν, με ανυψωτικό μηχάνημα.

Ads

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται διασωληνωμένος καθώς εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα. Με πολλαπλά εγκαύματα μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο και ο ένοικος του δευτέρου ορόφου της μονοκατοικίας.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία εξετάζει τα αίτια της φωτιάς ενώ οι πρώτες πληροφορίες φέρουν να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στους θερμοσυσσωρευτές.