Βίντεο – ντοκουμέντο από τη δράση του 35χρονου ληστή, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο Μαρούσι για εννιά περιπτώσεις επιθέσεων σε φαρμακεία και άλλα καταστήματα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Έθνος.

Ads

Στο οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστήματος φαίνεται ο ληστής να παρακολουθεί έναν υπάλληλο καταστήματος, ο οποίος μόλις φτάνει στο μαγαζί με το επαγγελματικό όχημά του. Όταν το θύμα πάρκαρε και το όχημα σταμάτησε, τότε ο δράστης του επιτέθηκε για να του αρπάξει το τσαντάκι με τα χρήματα. Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα, με τον υπάλληλο να αντιστέκεται και τον ληστή να καταφέρνει τελικά να αρπάξει το τσαντάκι με τη βία και να διαφύγει τρέχοντας από το σημείο.

Το τέλος της δράσης του ήρθε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, όταν ο 35χρονος επέβαινε μαζί με συνεργό του σε μοτοσικλέτα στο Μαρούσι, όπου με τη χρήση βίας και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από ζευγάρι που περπατούσε ανυποψίαστο ένα τσαντάκι με χρήματα. Τα θύματα άρχισαν να φωνάζουν βοήθεια με αποτέλεσμα ο 35χρονος ληστής να ακινητοποιηθεί αρχικά από πολίτες. Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε για να ξεφύγει.

Στο χώρο που διαπράχθηκε η ληστεία εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα των δραστών, εντός της οποίας βρέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και γάντια. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : πιστόλι κρότου αερίου, δύο κράνη μοτοσικλετιστή και κουκούλα τύπου full face.

Έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου

Από την έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον μήνα Φεβρουάριο, προέβαιναν συστηματικά σε ληστείες σε καταστήματα εστίασης και φαρμακεία, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ads

Ως προς τον τρόπο δράσης, μετέβαιναν, πρωινές ή απογευματινές ώρες, με μοτοσυκλέτα, στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και με την απειλή του κατασχεθέντος πιστολιού, ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και αφαιρούσαν τις εισπράξεις και διάφορα προϊόντα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια των ληστειών και προκειμένου να κάμψουν τα περιθώρια αντίστασης των θυμάτων τους, δε δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν εννέα περιπτώσεις ληστειών και μία κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.