Σε βίντεο που δημοσίευσε το Mega φέρεται να ακούγεται η 22χρονη «Αγγελική» να δίνει οδηγίες σε συνεργό της για την διαδρομή που θα ακολουθούσαν οι Πυρήνες τς Φωτιάς και ο Χριστόδουλος Ξηρός για το χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού με το παγιδευμένο βαν.

Ads

Σύμφωνα με το Mega, οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι μια από τις πολλές πρόβες για την επίθεση στον Κορυδαλλό, που είχε καταγράψει το μέλος των Πυρήνων. Μάλιστα θεωρούν ότι πρόκειται για την τελική διαδρομή που θα έκανε η Αγγελική με τον Ξηρό, τον Ιάσονα και τους υπόλοιπους συνεργούς τους για να τοποθετήσουν τη βόμβα κοντά στον μαντρότοιχο των φυλάκων.

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα έγκλειστα μέλη των Πυρήνων κατέβασαν από ιστοσελίδα δύο βίντεο, τα οποία έδωσαν στην Αγγελική για να τα μελετήσει. Στο ένα βίντεο υπάρχουν οδηγίες για να πυροδοτήσουν τη βόμβα των 160 κιλών με κινητό τηλέφωνο και στο άλλο υπάρχουν οδηγίες για τη σωστή χρήση της διπλής γεμιστήρας σε καλάσνικοφ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα με μια ριπή να πέσουν πάνω από 60 σφαίρες.

Σε άλλα βίντεο που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, υπάρχουν οδηγίες για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αλλά και πλάνα από το επισκεπτήριο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ads

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο βίντεο – ντοκουμέντο είναι μέρος από βίντεο όπου τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς έχουν καταγράψει ολόκληρη τη διαδρομή εσωτερικά των φυλακών μέχρι το χώρο του επισκεπτηρίου.