Τα αποδεικτικά στοιχεία για τη σχέση Χρυσής Αυγής και ναζισμού δεν ήταν στα αλήθεια ποτέ  στο σκοτάδι. Μία μέρα πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής, κατά την οποία 69 στελέχη της θα καθίσουν στο εδώλιο με βασική κατηγορία τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, το «Έθνος της Κυριακής» φέρνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στην Σαλαμίνα να παραληρεί εκφράζοντας ναζιστικές θέσεις, φτάνοντας στο σημείο ταχθεί μέχρι και υπέρ υπέρ της ευγονικής.

Ads

Το νεοναζιστικό στέλεχος Μιχάλης Παπαδημητρίου μιλώντας στην Τ.Ο της Νίκαιας, της Χ.Α τον Φεβρουάριο του 2013 προχωράει σε ένα ναζιστικό κήρυγμα – σοκ με τα λόγια του να στάζουν μίσος για τους μετανάστες και σε όσους είναι ιδεολογικά αντίθετοι με την Χ.Α.

Η ομιλία είναι ενδεικτική των επίσημων θέσεων της Χρυσής Αυγής, με τον πυρηνάρχη Σαλαμίνας να αναφέρεται στην «ανάγκη καθαρότητας της φυλής» και την «ευγονική» του Χίτλερ, η οποία επιτρέπει αποκλειστικά τη γέννηση ανθρώπων «κατάλληλων να φέρουν πάνω τους τον τίτλο του πολίτη – οπλίτη».