Δεκάδες βίντεο από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έξω από τα γραφεία τη Χ.Α στο Ν. Ηράκλειο, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιρομοκρατικής. Την Κυριακή, εντοπίστηκε ένας ακόμη κάλυκας στο σημείο του αιματηρού χτυπήματος. Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για το ενδεχόμενο εντοπισμού δειγμάτων DNA στην μοτοσικλέτα που εγκατέλειψαν οι δύο δράστες. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύται ο 29χρονος τραυματίας, με τους γιατρούς να έχουν πλέον αισιόδοξη εικόνα ως προς την πορεία αποκατάστασης της υγείας του.

Ads

Ο κάλυκας των 9 mm, που εντοπίστηκε την Κυριακή, εστάλη για βαλλιστική έρευνα στο εργαστήρια της ΔΕΕ.

Σημειώνεται ότι τη μετά την επίθεση τη νύχτα της Παρασκευής, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είχαν βρει και στείλει για βαλλιστική έρευνα 12 κάλυκες εννέα χιλιοστών, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι ήταν από σφαίρες πιστολιού τύπου Zastava. Ο κάλυκας που εντοπίστηκε σήμερα είναι ο 13ος. 

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει επίσης το βίντεο με τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και το υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράφει τη διαφυγή των δραστών.

Ads

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στα μέσα ενημέρωνης, αναμένονται και τα στοιχεία που θα προσφέρει η κατάθεση ακόμη ενός μέλους της Χ.Α που ήταν παρών την ώρα του συμβάντος αλλά διέφυγε εγκαίρως στο εσωτερικό του κτιρίου.

Την πορεία της μοτοσικλέτας, στην οποία επέβαινε ο δολοφόνος και ο συνεργός του, έχουν καταγράψει τουλάχιστον άλλες τρεις κάμερες, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, εκ των οποίων τρεις θεωρούνται μεγάλης αξίας για τις έρευνες, καθώς φέρονται να έχουν δει ολόκληρη τη σκηνή της δολοφονίας των δύο μελών της Χ.Α και τον σοβαρό τραυματισμό του τρίτου νεαρού.

Ιδιαίτερης σημασίας αναμένεται ότι θα είναι και η μαρτυρία του τέταρτου μέλους της Χ.Α που δέχθηκε πυροβολισμούς αλλά κατάφερε να διαφύγει σώος, μπαίνοντας στα γραφεία του κόμματος. Το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει καταθέσει ακόμα.

Αισιοδοξία για τον 29χρονο τραυματία

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του τραυματία, οι γιατροί ανέφεραν ότι ο 29χρονος είναι αιμοδυναμικά σταθερός και ότι αποκαθίσταται σταδιακά η καρδιακή λειτουργία του, εκφράζοντας αισιοδοξία για την αποκατάστασή του καθώς περνά το πρώτο κρίσιμο 48ωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εφόσον συνεχιστεί η βελτίωση της υγείας του, θα βγει από τη μηχανική υποστήριξη και καταστολή.