Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που δείχνει τη στιγμή που οι άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του βενζινάδικου ιδιοκτησίας του Προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών Μιχάλη Κιούση, στην Ανάβυσσο.

Ads

Στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Διαπιστώθηκε ότι η ισχυρή έκρηξη προήλθε από μασούρι δυναμίτιδας.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ads

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 5:20 τα ξημερώματα της Τρίτης. Το βενζινάδικο που βρίσκεται στη λεωφόρο Καραμανλή ήταν κλειστό την ώρα της έκρηξης, όμως οι ιδιοκτήτες του που μένουν ακριβώς από πάνω, άκουσαν την έκρηξη και βγήκαν έξω και προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά. 

Δείτε το βίντεο που δείχνει τους δράστες να τοποθετούν τον εκρηκτικό μηχανισμό: 

Έσπευσαν αρχικά 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, που κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά. Το ωστικό κύμα κατέστρεψε ολοσχερώς την τζαμαρία του καταστήματος και προκάλεσε μεγάλες ζημιές. Σοβαρές καταστροφές προκλήθηκαν και σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο πρατήριο.

Ο Μιχάλης Κιούσης, ιδιοκτήτης του πρατηρίου και πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, είπε ως «από θαύμα δεν θρηνούμε θύματα», καθώς η έκρηξη σημειώθηκε λίγο προτού ανοίξει το πρατήριο. Όπως δήλωσε στο παρελθόν είχε δεχτεί απειλές. 

Την «βομβιστική ενέργεια» που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Ανάβυσσο καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), ζητώντας «την άμεση διαλεύκανσή της». Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η έκρηξη… από όπου και αν προέρχεται, είναι εγκληματική γιατί στόχευε σε ανθρώπινα θύματα».