Τις εικόνες από την κατάληψη του «Ρουβίκωνα» στην ισπανική πρεσβεία, το πρωί της Τετάρτης, ανέβασαν στο διαδίκτυο τα μέλη της ομάδας.

Ads

Το βίντεο από την εισβολή δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δείτε το βίντεο εδώ. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της περασμένης Τετάρτης, μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν κατάληψη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα με ανάρτησή τους, για τη βία που ασκήθηκε κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στην Καταλονία.

Άτομα της οργάνωσης κρέμασαν στην πρεσβεία ένα πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

Ads

Για το περιστατικό έγιναν 18 συλλήψεις. Οι συλληφθέντες καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών

image 

Καταδικάστηκαν κατά περίσταση για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δαχτυλοσκόπησης ενώ απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της παράνομης βίας.

Για την άρνησή τους να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα μετά την προσαγωγή τους καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή ύψους 400 ευρώ.

Στις απολογίες τους και οι 18 κατηγορούμενοι, υποστήριξαν ότι δεν τέλεσαν καμία αξιόποινη πράξη, σημειώνοντας ότι η ισπανική πρεσβεία δεν κατέθεσε σε βάρος τους έγκληση ή μήνυση. 

Για τις ενέργειές τους είπαν ότι πρόκειται για μία πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλoνία.