Βίντεο της κακοποίησης του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Νιγρίτες, το απόγευμα της 27ης Μαρτίου, φέρνει στη δημοσιότητα η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή». Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Πέμπτης, ευρήματα στεφανιαίας νόσου στην καρδιά του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι κατέγραψαν οι ιστολογικές εξετάσεις.

Ads

Ολόκληρο το υλικό των βίντεο είναι περίπου 20 ωρών και έχει καταγραφεί από τέσσερις κάμερες ασφαλείας σε τέσσερα διαφορετικά σημεία:

  • τον προαύλιο χώρο της φυλακής, όπου φτάνει το τζιπ της αστυνομίας που μεταφέρει τον Καρέλι στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας
  • την κεντρική είσοδο των φυλακών
  • τον διάδρομο ακριβώς έξω από το κελί-«ψυγείο» όπου οι σωφρονιστικοί ομολόγησαν ότι τον ξυλοκόπησαν και
  • το κελί στο οποίο μεταφέρθηκε και κατέληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

image

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το υλικό αυτό, σε συνδυασμό με τις απολογίες των εμπλεκομένων, οδήγησε στην προφυλάκιση έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων, ανάμεσά τους και ο εκτελών χρέη αρχιφύλακα του σωφρονιστικού καταστήματος, Χ.Κ.

Ads

image

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια Σερρών, ο Χ.Κ. παραδέχθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του επιχείρησαν να λιντσάρουν και να χτυπήσουν τον Καρέλι εξαιτίας της οργής τους για τη δολοφονία (από τον Αλβανό βαρυποινίτη) του συναδέλφου τους Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

image

image

Επίσης ο αρχιφύλακας φέρεται να κατέθεσε ότι ο ίδιος κλώτσησε δύο φορές τον Καρέλι και υποστήριξε ότι εξαιτίας της έντασης δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιος από τους συναδέλφους του επέφερε χτυπήματα στον κρατούμενο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα, δεν είχε την πρόθεση να υποβάλει σε βασανισμό τον κρατούμενο και απέδωσε την αγανακτισμένη αντίδραση των σωφρονιστικών υπαλλήλων στην προκλητική και υποτιμητική στάση του αλλοδαπού.

Ευρήματα των ιστολογικές εξετάσεων

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις του Ιλί Καρέλι, τις οποίες είχαν παραγγείλει οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, προέκυψε βλάβη σε ένα από τα τρία στεφανιαία αγγεία της καρδίας, προερχόμενη από αθυροσκληρυντική αλλοίωση, που σε συνδυασμό με το κάταγμα στο στέρνο εκτιμάται ότι προκάλεσε το θάνατο του 42χρονου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης, οι ιστολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι ο κρατούμενος δεν υπέστη ηλεκτροσόκ και το τραύμα που εντοπίστηκε στην παλάμη του δεξιού του χεριού οφείλεται σε παλαιότερη πληγή.

Τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης στάλθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και από κει στις δικαστικές αρχές των Σερρών προκειμένου να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης: