Βίντεο από την επίθεση των μελών του στα κεντρικά γραφεία της Novartis στους Αμπελόκηπους έδωσε στη δημοσιότητα ο Ρουβίκωνας. 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα χρησιμοποιώντας μια βαριοπούλα, έσπασαν την πύλη και μετά πέρασαν την κεντρική είσοδο και προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες. Στη συνέχεια, πέταξαν τη βαριοπούλα και έφυγαν.

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στο indymedia ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Το βίντεο του Ρουβίκωνα:

Από την πλευρά της, η εταιρεία σε ανακοίνωσή της σημειώνει: 

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι μετά την επίθεση που έγινε σήμερα στις 6 πμ. στα γραφεία της Novartis Hellas στη Μεταμόρφωση Αττικής. 

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης παρά μόνο υλικές ζημιές τις οποίες δεν έχουμε αποτιμήσει ακόμη πλήρως.

H Novartis καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή καταστροφικής πράξης. Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας, η προστασία των οποίων είναι προτεραιότητά μας.

Η παροχή του ασφαλέστερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος είναι δέσμευση της Novartis στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται».