Βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του κτιρίου όπου στεγάζονται οι ιστοσελίδες του ομίλου «24 MEDIA» και η εφημερίδα Έθνος, επί της λεωφόρου Συγγρού, καταγράφει καρέ καρέ την επίθεση που εξαπέλυσαν την Κυριακή λίγο μετά τις 6 το απόγευμα δεκάδες άτομα, που επέβαιναν σε τουλάχιστον 40 δίκυκλα.

Ads

Οι περίπου 15 νεαροί, με καλυμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν με πέτρες την τζαμαρία του κτιρίου και πέταξαν μπογιές στην πρόσοψή του, ενώ μπήκαν και στο εσωτερικό, όπου πέταξαν μπογιές στον προθάλαμο.

Επίσης, προξένησαν φθορές σε δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα έξω από το κτίριο και στη συνέχει αποχώρησαν.

Στο σημείο υπήρχε περιπολικό, αλλά οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να επέμβουν.

Ads

Οι δράσεις αναζητούνται.

Σύμφωνα με το News247, οι δράστες χτύπησαν δύο δημοσιογράφους, ευτυχώς ελαφρά.

Η επίθεση κράτησε ένα λεπτό. Αμέσως μετά, ο επικεφαλής έδωσε νέο πρόσταγμα, αυτή τη φορά για αποχώρηση της πομπής των μοτοσυκλετιστών, προς την κάθοδο της Συγγρού.

ΣΥΡΙΖΑ

Για τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία του Έθνους κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με γραπτή του ανακοίνωση καταδικάζει το περιστατικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την τραμπούκικη επίθεση από αγνώστους στα γραφεία του Έθνους και της 24 media, αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει «τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού του δημοσιογραφικού κόσμου μας βρίσκουν όλους απέναντι».

ΑΝΕΛ

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την «τραμπούκικη», όπως τη χαρακτηρίζουν, επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Έθνος» και «24 media».

Η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου τονίζει πως «μέθοδοι τρομοκράτησης των δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες και προφανώς οι αυτουργοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

Νέα Δημοκρατία

Απερίφραστα καταδικάζει η ΝΔ την επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της «24 Media» και η εφημερίδα «Έθνος». Σε ανακοίνωση του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως αναμένουμε από τις Αρχές να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους, προκειμένου οι υπαίτιοι να λογοδοτήσουν το ταχύτερον δυνατόν στη Δικαιοσύνη».

ΠΑΣΟΚ

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων κατά των γραφείων της εφημερίδας Έθνος και των ιστοσελίδων του ομίλου 24media» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως δεν μπορεί να εκφοβίσει την λειτουργία του Τύπου και σημειώνει πως οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντοπίσουν τους δράστες.

ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος των δημοσιογράφων και των γραφείων της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»», αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του κόμματος.