Ολονύχτια φαίνεται πως θα είναι και σήμερα η προσπάθεια της Πυροσβεστικής στη φωτιά που ξέσπασε χθες στα Βίλια Αττικής. Το μέτωπο πέρασε στο Όρος Πατέρα και σαρώνει την πυκνή και πευκόφυτη δασική έκταση, με νότια κατεύθυνση προς Μέγαρα.

Ads

Η άπνοια βοήθησε στην αργή ανάπτυξη της φωτιάς και στην βελτίωση της εικόνας του μετώπου και για αυτό τον λόγο ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα σε 32, που επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως,  καθώς υπάρχει αδυναμία προσέγγισης επίγειων δυνάμεων στα δύσβατα εδάφη που επεκτείνεται η φωτιά.

Για προληπτικούς λόγους τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης εκ νέου για το Παλαιοχώρι, τα Παλαιοκούνδουρα, τη Θέα, το Πανόραμα και την Αγία Σωτήρα. Μάλιστα εκκενώθηκε και ένα γηροκομείο που είναι κοντά στην Αγία Σωτήρα και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε να γίνει και ειδική επιχείρηση εκεί, γιατί κάποιοι τρόφιμοι είχαν προσβληθεί από Covid-19.

Είχαν προηγηθεί από χθες οι εκκενώσεις στους οικισμούς: Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι και Βενίζα.

Ads

Σημειώνεται ότι είναι πολλοί οι κάτοικοι που έχουν αρνηθεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια και τα χωριά τους και παραμένουν στα σημεία για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους, αν χρειαστεί.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Λαυρεωτική

Οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες στην Λαυρεωτική,  αρχικά σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια και σε πευκόφυτη έκταση εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, πάνω από τον οικισμό Μαρκάτι, ωστόσο υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου και συχνά ξεσπούν μικρές αναζωπυρώσεις.

Η φωτιά εξαπλώθηκε σύντομα και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, προς όλες τις πλευρές ενώ εισχώρησε και εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου. Εξαιτίας της φωτιάς, δόθηκε εντολή χθες για την εκκένωση τριών οικισμών στις περιοχές Μαρκάτι, Συντερίνα και Άγιος Κωνσταντίνος.



Τί είπε ο Χρυσοχοΐδης

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι έχει βελτιωθεί η κατάσταση στα Βίλια, όπου σήμερα οι δυνάμεις αντιμετώπισαν πολλές αναζωπυρώσεις, ενώ στην Λαυρεωτική η πυρκαγιά είναι οριοθετημένη με μικρές ενεργές καύσεις εντός της περιμέτρου.