Βγαίνει από την εντατική ο 11χρονος με σύνδρομο MIS-C που μεταφέρθηκε από την Αθήνα στη Μυτιλήνη με C-130, πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του στο Mega.

Ads

Το παιδί παρουσίασε τα συμπτώματα του συνδρόμου αμέσως μετά την ανάρρωσή του από τον κορονοϊό από τον οποίο νόσησε για  δεύτερη φορά.

«Θα τον βγάλουν, από ό,τι μου είπαν. Βγαίνει από την Εντατική. Θα πάει σε θάλαμο κανονικά», είπε ο πατέρας του παιδιού και πρόσθεσε: «Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε, δύο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39 μετά πήγε στα δέκατα 37,5».

Όπως περιέγραψε, «το Σάββατο τον πήγα, του βρήκαν τη φλεγμονή. Το πρώτο που είδαν στην αρχή. Αλλά μετά κάτι με τις εξετάσεις, κάτι περίεργο τους φάνηκε. Αξονική ξανά και βρήκαν ότι είχε εμβολή και στον πνεύμονα. Κάλεσαν αεροπλάνο και τον κατέβασαν Αθήνα».

Ads

Αν και, όπως σημειώνεται στο Mega, ο 11χρονος το πέρασε ασυμπτωματικά την πρώτη φορά, τη δεύτερη οδηγήθηκε μέχρι την Εντατική του «Αγία Σοφία» στην Αθήνα.

«Το καλοκαίρι εγώ εμβολιάστηκα και λέω ”κάτσε, θα πάω εγώ πρώτα να δω τι γίνεται και μετά θα πάμε, με τη σειρά”. Αλλά δεν πρόλαβα. Μετά από έναν μήνα νόσησα εγώ. Κόλλησα, μετά από έναν μήνα κολλάει ο μικρός. Κολλάει η μαμά, κολλάμε όλη η οικογένεια», δήλωσε ο πατέρας του 11χρονου.