Την αντίθεσή της να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας εισηγήθηκε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στην κυβέρνηση.

Ads

Στη σημερινή συνεδρίασή της, η επιτροπή σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων στα γήπεδα και τους χώρους διασκέδασης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτή δεν είναι εφικτή. Η απόφαση της επιτροπής στηρίχτηκε στην αναλυτική εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων των τελευταίων ημερών.

Βάσει της εισήγησης της Επιτροπής, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση ισχύος των μέτρων κατά της πανδημίας κατά μία εβδομάδα. Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξεταστούν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη Δευτέρα 31/1 απελευθερώθηκε το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης και επιτράπηκε εκ νέου η μουσική. Ωστόσο, στα καταστήματα θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι.

Ads

Η Επιτροπή δεν έδωσε το «πράσινο φως» για όρθιους στη διασκέδαση, με τον περιορισμό περί καθήμενων πελατών (με αποστάσεις και με 6 άτομα ανά τραπέζι) να μένει ως έχει, προς το παρόν.

Παράλληλα, συνεχίζει να ισχύει ότι η είσοδος σε εστίαση και διασκέδαση επιτρέπεται μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο τρίμηνο. Τα συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού θα ισχύουν έως και την Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00.