Το φλέγον ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θέτει ορθά κοφτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην απαντητική του επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος είχε ήδη στείλει επιστολές σε πολιτικούς αρχηγούς αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές επισημοποιώντας έτσι το «άνοιγμα» προς ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και Οικολόγους αλλά και προς ΣΥΡΙΖΑ. Θετικά στην πρόταση Κουβέλη απάντησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Ads

 
Στην απαντητική του επιστολή ο Ευάγγελος Βενιζέλος τάσσεται υπέρ της έναρξης διαλόγου με την Δημοκρατική Αριστερά και άλλους φορείς για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς «χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ηγεμονισμούς, σε μια ουσιαστική πολιτική και προγραμματική βάση».
 
Διαβάστε αναλυτικά:
Οι ξεχωριστές επιστολές Κουβέλη προς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι

 
Υποστηρίζει εξάλλου ότι η Ελιά είναι το πρώτο βήμα που έκανε το ΠΑΣΟΚ και βρήκε ανταπόκριση, ενώ τονίζει ότι «δεχόμαστε την πρόταση ενός προγραμματικού διαλόγου, την οποία άλλωστε έχουμε κατ’ επανάληψη διατυπώσει. Η θεματολογία που περιλαμβάνεται στο παράρτημα της επιστολής σας περιλαμβάνει ζητήματα που προφανώς βρίσκονται στον κατάλογο των βασικών προτεραιοτήτων της χώρας».
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι η Κεντροαριστερά θα πρέπει να διεκδικήσει ρόλο αυτόνομο και κεντρικό στην πολιτική σκηνή και κυρίως να ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και να υπερβεί την τεχνητή πόλωση που έχει δημιουργηθεί.
 
Παράλληλα, όμως, θέτει ξεκάθαρα και το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι «οι συνταγματικοί θεσμοί, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει να προστατεύονται. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι για μια πρώτη συνάντηση διαλόγου με όλους εκείνους που νιώθουν ότι η υπόθεση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, της κεντροαριστεράς, τους αφορά».
 
Αναφορικά με το Ποτάμι, ο πρόεδρος του Σταύρος Θεοδωράκης ήδη ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξή του πως «δε με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία οποιουδήποτε παλιού κόμματος. Δεν με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της χώρας».