Πολιτική πρόκληση εκ μέρους της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ με τη στήριξη ΑΝΕΛ,  για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο «και όχι για τα αίτια της κρίσης». Όπως είπε η κυβέρνηση παρέχει επιλεκτική αδυλία σε μέρος της ελληνικής δεξιάς.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος διατύπωσε την άποψη ότι μία διερεύνηση των αιτίων της κρίσης θα έπρεπε να ξεκινήσει από  την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει κάνει συμφωνία ασυλίας με μέρος της ελληνικής δεξιάς, εκτιμώντας πως υπάρχει προσπάθεια προστασίας της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πάντως ότι το κόμμα του θα στηρίξει την σύσταση της επιτροπής «για να καταγραφεί ιστορικά η προσπάθειά μας» και εκτίμησε πως η επιτροπή πρέπει να είναι διαρκής για να εξετάσει και «τι κάνει τώρα ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει ότι η παράτασξη τςη Χαριλάου Τρικούπη περιμένει με «χαρά» την Εξεταστική.

Ads