Για πέμπτη φάλαγγα εντός των κόλπων του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το θέμα ηγεσίας που τέθηκε από τον Συμεών Κεδίκογλου, τον Μιχάλη Κασσή και τον Θάνο Μωραΐτη καθώς και την ευρύτερη εσωκομματική κριτικη που δέχεται.

Ads

«Υπήρχε και πέμπτη φάλαγγα σε αυτούς που δηλώνουν ότι ανήκουν στην παράταξη… και η αδράνεια είναι πέμπτη φάλαγγα, και κυρίως η συνειδητή υπονόμευση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση για τον απολογισμό της Ελιάς στις ευρωεκλογές.

«Υπάρχει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος… Υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά η ηγεσία είναι συλλογική υπόθεση… Χρειάζομαι να πω αυθεντικά και χωρίς σκοπιμότητες την γνώμη μου για το πώς πορεύτηκε η παράταξη. Αυτό θα ξεκινήσει μέσα στη συνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

«Δεν θα δεχτώ εκβιασμό άμεσο η έμμεσο για τον ανασχηματισμό, κανείς δεν θα αποφύγει την αξιολόγηση», ανέφερε ακόμη στον απόηχο της δήλωσης του υφυπουργού Παιδείας Σιμεών Κεδίκογλου. «Πρέπει να επικαιροποιήσουμε την προγραμματική συμφωνία και να φτιάξουμε το καλύτερο κυβερνητικό σχήμα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ads

«Αχνοφαίνεται μια συζήτηση για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ,  έχω προτείνει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 2012 και στη συνεχεία στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», συνέχισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος του είναι να συγκροτηθεί η κεντροαριστερά με κορμό το ΠΑΣΟΚ και  πρέπει να διεκδικήσει καθαρά την τρίτη θέση. «Είναι θέμα τιμής να μη πάρει το νεοναζιστικό κόμμα την τρίτη θέση στις εκλογές», ανέφερε.

Σε άλλη σημείο της τοποθέτησής τους, σημείωσε: «Δεν έχουμε εταιρική σχέση με τη ΝΔ ποιος τα λεει αυτά;».