Εσωτερικό πολιτικό ζήτημα προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η «υπόθεση Βενιζέλου» και η κόντρα του πρώην προέδρου του κόμματος με τον Νίκο Σηφουνάκη και τον Δημήτρη Τσιρώνη για τη δραστηριότητα του επιχειρηματία Βγενόπουλου.

Ads

Το θέμα έφθασε σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να περνά στην αντεπίθεση και να διαμηνύει ότι «αυτά που λέω εγώ εκφράζουν το σύνολο του ΠΑΣΟΚ» – ένα μήνυμα, που φαίνεται να απευθύνεται τόσο στην κυβέρνηση όσο, και κυρίως, στην Φώφη Γεννηματά.

«Θέλουν να προκαλέσουν πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ»

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά υποστήριξε, ουσιαστικά, πως ο Νίκος Σηφουνάκης του καταλογίζει σχέσεις με τον Ανδρέα Βγενόπουλο επειδή θέλει να δημιουργήσει «πολιτικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ» και ότι ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος υιοθετεί τις εν λόγω καταγγελίες για να δημιουργήσει ζητήματα που «θα επιτρέψουν σε ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ να συνδιαλλαγεί με την κυβέρνηση». Για να τονίσει στο σημείο αυτό – απευθυνόμενος προφανώς και στην ηγεσία του κόμματός του – ότι «αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί αυτά που λέω εγώ εκφράζουν το σύνολο του ΠΑΣΟΚ»

Ads

Τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης και Δημήτρης Τσιρώνης, με τις επιστολές τους προς την Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κατήγγειλαν περίεργη ασυλία στις δραστηριότητες του Ανδρέα Βγενόπουλου – καταγγελίες, τις οποίες έθεσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καββαδία.

Ο κ. Σηφουνάκης υποστήριξε επίσης ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει σχέσεις με τον επιχειρηματία, ενώ τον θόρυβο επέτειναν και οι καταγγελίες για ευνοϊκή δανειοδότηση του επιχειρηματία από τη Marfin Bank στην διοίκηση της οποίας φέρεται να βρίσκεται συγγενικό πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι απαντήσεις Βενιζέλου στη Βουλή

Απαντώντας σήμερα στην επιτροπή της Βουλής,  πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως όταν ιδρύθηκε η Εγνατία Τράπεζα, που μετά συγχωνεύθηκε με τη Marfin, μετείχε ένας ξάδελφος της γυναίκας του, ο Αλέξανδρος Μπακατσέλος, ο οποίος πολιτικά στηρίζει τη Ν.Δ. Πρόσθεσε ακομη ότι έχει συναντήσει δύο φορές, και τις δύο δημόσια, τον επιχειρηματία Βγενόπουλο, ενώ αναφερόμενος στις καταγγελίες Σηφουνάκη είπε:  «Ο κ. Σηφουνάκης θέλει να δημιουργήσει πολιτικά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ».

Ανάλογα κίνητρα απέδωσε και στον Πάνο Καμμένο, που αναφέρθηκε στις εν λόγω καταγγελίες κατά την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή, λέγοντας: «Αντιδικεί μαζί μου για να δημιουργήσει πολιτικά προβλήματα που θα επιτρέψουν σε ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ να συνδιαλλαγεί με την κυβέρνηση. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί αυτά που λέω εγώ εκφράζουν το σύνολο του ΠΑΣΟΚ».

Συνάντηση Φώφης – Τσιρώνη

Το «σήριαλ Βενιζέλου» ήρθε να συμπληρώσει και σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, με τίτλο «Φώφη αδειάζει Βενιζέλο». Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα αναφέρει ότι χθες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε στο γραφείο της με τον Δημήτρη Τσιρώνη, ενώ στενός της συνεργάτης είδε -για λογαριασμό της- τον Νίκο Σηφουνάκη.

Επίσημη απάντηση από το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε, αλλά ο εκπρόσωπος
Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, ανέβασε στο facebook το εξής post: «Η θέση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ήταν ξεκάθαρη. Κανένα κακόβουλο πρωτοσέλιδο, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να την θολώσει».