Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε διακαναλική συνέντευξη (Kontra, Εxtra και το Action24) που έδωσε το απόγευμα της Τρίτης, επιτέθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Ads

 
«Ο κ. Κουβέλης είναι ένας αντίπαλος. Ο κ. Κουβέλης είναι ένας αντίπαλος που λειτουργεί πολύ συχνά, η ΔΗΜΑΡ, όχι ο ίδιος προσωπικά, ο ίδιος προσωπικά είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο έχουμε φιλική σχέση, παρασιτικά σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί ν ‘αντλήσει κάποια μικρά πραγματάκια από το ΠΑΣΟΚ. Ένα στέλεχος, μια ιδέα…», ανέφερε. 

Άμεση ήταν η απάντηση της ΔΗΜΑΡ. «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε απλώς την ψυχραιμία του. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του περί παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ, απώλεσε κάθε αίσθηση μέτρου. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε. Ας απολαύσει μόνος τον πολιτικό πολιτισμό του», τονίζουν απο την Αγίου Κωνσταντίνου.

Μεταξύ άλλων κατά τη διακαναλική συνέντευξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με την αναθεώρηση του Συντάγματος τονίζοντας πως «δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά».
 
Όπως είπε το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να συζητηθεί με ηρεμία και υπευθυνότητα και επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. Θα ήταν «τραγικό λάθος και επικίνδυνο» να συμφωνηθεί ότι υπάρχει ανάγκη αναθεώρησης, αλλά όχι προς ποια κατεύθυνση και η επόμενη Βουλή με 151 ψήφους να διαμορφώσει το Σύνταγμα όπως θέλει, τόνισε.
 
Για τις εκλογές προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαψεύσει όλες τις δημοσκοπήσεις, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν θα πάρει καμία μεγάλη Περιφέρεια και κανέναν μεγάλο Δήμο. Όπως είπε το πρόβλημα των εκλογών θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι διαφωνίες που εμφάνισε πρόσφατα, έδειξε ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα», πρόσθεσε.
 
Όταν ρωτήθηκε αν η «Ελιά» θα συγκεντρώσει πάνω από 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέφυγε να απαντήσει σημειώνοντας ωστόσο πως «αν δεν σταθεί» το ΠΑΣΟΚ και η «Ελιά», τότε θα υπάρχει σοβαρό θέμα. Και πρόσθεσε ότι, στις εκλογές, πρέπει να ενισχυθεί η κυβέρνηση και ο προοδευτικός της πόλος, η «Ελιά».

Ads