Ένα «υβρίδιο που προέκυψε λόγω κρίσης» είναι η τρόικα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, που της επέρριψε την ευθύνη για την «σημερινή κατάσταση» καθώς «επιμένει σε εξωπραγματικές θέσεις». Μάλιστα, «η τρόικα προέκυψε και λόγω του ότι η Ε.Ε. δεν μπόρεσε να προβλέψει το ενδεχόμενο κρίσης», σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ads

 
Ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος υποστήριξε πως «δεν ζητούνται πολιτικές χάρες, μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης, αλλά παρουσιάζονται οικονομικά αποτελέσματα».
 
«Θέλουμε αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων και θέλουμε αξιόπιστους, έγκυρους αλλά θεσμικούς συνομιλητές», δήλωσε ο ίδιος χαρακτηρίζοντας  «άδικη και βλαπτική για τη χώρα τη συζήτηση για το αν η Ελλάδα “θέλει ή δεν θέλει”, όσον αφορά στο δημοσιονομικό ή το χρηματοδοτικό κενό και για το χρέος».
 
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2014 που συζητείται στην Βουλή και θα ψηφιστεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήρισε προϋπολογισμό εξόδου από την κρίση, παρά το ότι η συζήτηση γίνεται ενώ εκκρεμεί η συμφωνία με την τρόικα.

Πάντως αναφορικά με την σύγκρουση που διαφαίνεται μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με μια τυχόν απομάκρυνση του υπουργού από το κυβερνητικό σχήμα απάντησε στο Βήμα Fm ότι «δεν τίθεται κάτι τέτοιο. Ήμουν σαφής σ’ αυτό που είπα. Τι; Να διώξουμε τον κ. Στουρνάρα; Εδώ δεν έχουμε ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Καμία σχέση, δεν μπορεί να υπάρξει θέμα και μετά τον προϋπολογισμό».