Μ’ έναν… σύντομο χαιρετισμό Βενιζέλου, έναν απερχόμενο (;) πρόεδρος και τρεις, δεδηλωμένα, υποψηφίους αρχηγούς, άρχισε το τριήμερο έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Ads

Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεση του να διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος, ενώ στην διαδικασία συλλογής των αναγκαίων 250 υπογραφών τελεί και ο τέταρτος επίδοξος υποψήφιος Θανάσης Χειμωνάς.

Η εκλογή του νέου αρχηγού – πλην απροόπτου – έχει οριστεί για την άλλη Κυριακή 14 Ιουνίου.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο απερχόμενος πρόεδρος με έναν σύντομο χαιρετισμό ο απερχόμενος πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, με την κανονική ομιλία του να προγραμματίζεται για αύριο το πρωί καθώς απόψε πρέπει να βρίσκεται στη Βουλή για την προ ημερησίας διάταξης συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών.

Ads

Αναφερόμενος, δε, ακριβώς στη συζήτηση στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε: «Αυτή είναι κατά πάσα πιθανότητα, εκτός εάν έχουμε τις επόμενες μέρες σημαντικές κοινοβουλευτικές εξελίξεις, η τελευταία παρουσία μου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας σε παρόμοιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Στον χαιρετισμό του, αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι μικρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά», επανέλαβε τα περί καταβολής «τεράστιου κόστους» λόγω της υπευθυνότητάς, και επέμεινε ότι «το εθνικό συμφέρον τίθεται υπεράνω όλων και πρωτίστως υπεράνω του κομματικού συμφέροντος».

Αφού, δε, εξαπέλυσε νέες αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου προειδοποίησε ότι «θα τον βρει απέναντί του όποιος επιχειρήσει να αλώσει το ΠΑΣΟΚ»: «Ίσως», είπε, «κάποιοι νομίζουν ότι με την αποχώρησή μου θα βρουν το πεδίο ελεύθερο για την άλωση και την αλλοίωση του μικρού ΠΑΣΟΚ.

Θα με βρουν αποφασιστικά απέναντί τους, με όλο μου το βάρος, απαλλαγμένο από βάρη που δεν μου επιτρέπουν να λέω ορισμένα πράγματα».

Παρακολουθήστε ζωντανά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ