Ξεκάθαρα πλέον διατύπωσε το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση αν η Ελιά «δεν πιστωθεί αυτά που δικαιούται» στις ευρωεκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέχεια των αντίστοιχων προειδοποιήσεών του το Σαββατοκύριακο. «Εάν αποδοκιμαστούμε στις κάλπες, δεν ξέρω κανέναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που θα έχει διάθεση να στηρίξει τότε αυτό το κυβερνητικό σχήμα», δήλωσε νωρίτερα ο Πάρις Κουκουλόπουλος.

Ads

Μιλώντας τη Δευτέρα στη ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  σημείωσε ότι «το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία ή ο ΣΥΡΙΖΑ» αλλά «η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια».

«Το στοίχημα αυτών των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών που θα έχουμε στις 18 και 25 Μαΐου, είναι, κατά βάθος, η κυβερνητική σταθερότητα αλλά και ο σταθερός στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας που βαδίζει στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στην οποία μετέχει, «δεν είναι ούτε “τσόντα” ούτε ουρά, δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά, είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας».

Ads

«Αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δεν μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «θα ήταν κρίμα τώρα που αρχίσαμε την έξοδο από την κρίση, αυτό να διασαλευθεί για λόγους αμιγώς πολιτικούς», ενώ άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «κάποιοι βέβαια κλαίνε και οδύρονται που βγαίνουμε, πράγματι, από την κρίση και το μνημόνιο» συμπλήρωσε.

Κουκουλόπουλος: Kανείς βουλευτής δεν θα έχει διάθεση να στηρίξει την κυβέρνηση

«Εάν αποδοκιμαστούμε στις κάλπες, δεν ξέρω κανέναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που θα έχει διάθεση να στηρίξει τότε αυτό το κυβερνητικό σχήμα. Αυτό είναι απολύτως καθαρό» δήλωσε, νωρίτερα, ο Πάρις Κουκουλόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΕΛΙΑΣ στις ευρωεκλογές.

«Για εμάς το διακύβευμα των εκλογών είναι η σταθερότητα της χώρας. Η χώρα έχει κάνει στροφή και το δείχνουν οι αριθμοί, οι επαφές με τους πολίτες, διότι οι πολίτες θέλουν σταθερότητα και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά ο εγγυητής της. Είναι ο προοδευτικός πόλος» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου την Τρίτη

Συνάντηση θα έχουν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στη σκιά των δηλώσεων του τελευταίου περί αποχώρηση του κόμματός του από την κυβέρνηση σε περίπτωση εκλογικής πανωλεθρίας της Ελιάς.

Πάντως, από το Μαξίμου, αναφέρουν ότι το θέμα που θα συζητηθεί είναι τα αποτελέσματα του Εurogroup και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.