Διπλό μέτωπο «κατά του λαϊκισμού» και «κατά του ψευτονεοφιλελευθερισμού του συρμού» έχει το ΠΑΣΟΚ, όπως δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωνοντας ότι «δεν δεχόμαστε παλικαρισμούς από κανέναν». Παράλληλα αναφέρει ότι το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο κομματικής αντιδικίας.

Ads

«Θεμελιώδης προϋπόθεση για τον οδικό χάρτη οριστικής εξόδου από την κρίση είναι τώρα να σεβαστούμε και να αξιοποιήσουμε το μήνυμα αυτό που συνεπάγεται πρώτα απ’ όλα σεβασμό των θεσμών, με κορυφαίο τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο Ευ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι ότι η ιστορία διδάσκει πως όσες φορές έγινε το θέμα αυτό αντικείμενο κομματικής αντιδικίας «δεν οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημάινει ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν έχει στρατηγικές αμφιταλαντεύσεις» και πως έχει ένα διπλό μέτωπο:«Ένα μέτωπο κατά του λαϊκισμού και ένα μέτωπο κατά του ψευτονεοφιλελευθερισμού του συρμού. Και δεν δεχόμαστε παλικαρισμούς από κανέναν».