«Τομή» χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή του αναφορικά με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, εξαπολύοντας εκ νέου βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

«Η χθεσινή ημέρα είναι μία τομή. Όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε πλήρως η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του ένδεια. Όχι μόνο γιατί έλαβε αποστομωτική απάντηση εφ’ όλης της ύλης, επί της διαδικασίας, επί της ουσίας, επί της ψηφοφορίας, με την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών. Αλλά κυρίως γιατί ο δημόσιος βίος απαλλάχθηκε από μία θηλιά που προσπάθησαν να του φορέσουν σε βάρος της αλήθειας, της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Επισήμανε ακόμη ότι η χώρα πλέον «κάνει τη στροφή»και αλλάζει στάση αρχίζοντας σιγά-σιγά να κερδίζει το χαμένο έδαφος.

«Προτεραιότητες μας είναι οι αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας. Η ανάσχεση της ύφεσης, ο φραγμός στην ανεργία, η ανάπτυξη, οι δουλειές, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, η στήριξη των πιο αδύναμων, η αποκατάσταση της εθνικής ισχύος», τόνισε, καταλήγοντας:

Ads

«Το ΠΑΣΟΚ έδειξε και χθες ότι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και θα μείνει εκεί. Γιατί η άνοδος της χώρας είναι ο δικός μας στόχος και η δική μας προσδοκία».