Υπήρξε διαπληκτισμός στο τρόλεϊ και υπάρχουν αναφορές μαρτύρων για σκισμένη μπλούζα του 19χρονου, ανάφερε η δικηγόρος της οικογένειας Αρετή Παναγιώτου την Πέμπτη. Μετά τον τραγικό θάνατο του 19χρονου, που πήδηξε το βράδυ της Τρίτης από τρόλει ύστερα από έλεγχο εισιτηρίων, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εξετάζει την βελτίωση του ελεγκτικού μηχανισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σχολιάζει, δε, ότι αυτή του η πρόθεση είναι ανεξάρτητη από το συμβάν.

Ads

Όπως δήλωσε η κα Παναγιώτου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, «έχουμε πληροφορία ότι έπεσε με την πλάτη, έφυγε προς τα πίσω, φαίνεται ότι κάποιος τον έσπρωξε, όλα όμως είναι ανεπίσημα».

«Να ζητήσουμε σεβασμό στη μνήμη του παιδιού. Πιστεύω οτι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη και σημαντικό ρόλο θα παίξουν η ιατροδικαστική ερευνά και η πραγματογνωμοσύνη […] Ας αφήσουμε το θέμα να λυθεί στο φυσικό του χώρο» τόνισε επίσης η δικηγόρος της οικογένειας.

Η κηδεία του νεαρού θα γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου. 

Ads

Αντιδράσεις σημειώθηκαν εχθες στο δρομολόγιο που επέβαινε ο 19χρονος από πλευράς επιβατών προς τους οδηγούς, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου των τελευταίων δήλωσε ότι πρόκειται για άδικη στοχοποίηση και πως πρέπει τα κόμιστρα να είναι δωρεάν για τους ανέργους.

Διαβάστε σχετικά: Νεκρός 19χρονος που πήδηξε από τρόλεϊ μετά από έλεγχο εισιτηρίων

Μιλώντας στο Mega ο αρμόδιος υφυπουργός, Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η καινούρια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ήδη πριν από έναν μήνα εξέταζε το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος ελέγχου των εισιτηρίων και συγκεκριμένα πώς μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση των ελεγκτών.
 
«Η λογική είναι να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση, μαθήματα συμπεριφοράς, χωρίς να σημαίνει ότι είναι λάθος μέχρι σήμερα», εξήγησε ο υφυπουργός, ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό σχολίασε ότι «η καταρχήν εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο οδηγός και ο ελεγκτής έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και τίποτε παραπάνω. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη για το περιστατικό».
 
«Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή ανάμεσα στην υπερβολική αυστηρότητα και την χαλαρότητα στον έλεγχο των εισιτηρίων. Και οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται και οι ελεγκτές πρέπει να σέβονται την προσωπικότητα του καθενός. Δεν δικάζουμε κανέναν», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
 
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι ελεγκτές παίρνουν ποσοστό επί του προστίμου, και πάντα στο πλαίσιο που επιβάλει το ενιαίο μισθολόγιο, τονίζοντας ότι από ένα ποσοστό και πάνω δεν υπάρχει επιπλέον αμοιβή.

Επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ, Νίκος Ξυδάκης, ανέφερε ότι οδηγοί του δρομολογίου στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος δέχθηκαν επιθέσεις από το επιβατικό κοινό με αποτέλεσμα ο ΗΛΠΑΠ να διακόψει προσωρινά το δρομολόγιο.
 
«Κανάλια και σάιτ έχουν πέσει σε δυο ανθρώπους που δεν ξέρουμε αν είναι φταίχτες, ένας σίγουρα δεν είναι (σ.σ ο οδηγός). Αν κηρυχθούν αθώοι ποιος θα τους δικαιώσει;», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 
Παρόλα αυτά ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΗΛΠΑΠ υποστήριξε ότι ο άνεργος δεν μπορεί να πληρώνει εισιτήριο, καθώς οι συγκοινωνίες είναι δημόσιες. «Εύχομαι να μην ξεχαστεί το περιστατικό να γίνει παράδειγμα για να δούμε τι μπορεί να γίνει καλύτερο» σημείωσε.
 
Την άποψη για δωρεάν κάρτα μετακίνησης στους ανέργους εξέφρασε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημειώνεται ότι  την Τετάρτη οδηγός και ελεγκτής οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους χωρίς να ασκήσει δίωξη σε βάρος τους. Ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει ενδελεχής έρευνα από την τροχαία Περιστερίου για τις συνθήκες του δυστυχήματος, να εξεταστούν αυτόπτες μάρτυρες αλλά και οι γονείς του άτυχου νέου. Επίσης θα καταθέσουν άμεσα, ανωμοτί, και ο οδηγός και ο ελεγκτής.