Ads

Στους πρώην συντρόφους έστρεψε τα πυρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ. «Σκυλιάζουν αυτοί που βλέπουν πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο καταλύτης των εξελίξεων» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για «το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ που υφίσταται ασύμμετρες επιθέσεις και υπονομεύσεις, οι οποίες δεν αποφέρουν τίποτε σε αυτούς που τις κάνουν, αλλά προκαλούν βλάβη στην Παράταξη και το πολιτικό σύστημα. Από εμάς εξαρτάται η σταθερότητα της Κυβέρνησης του πολιτικού συστήματος, της χώρας.

 

Ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ αναφέρθηκε και στο φορολογικό νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση.
 
«Δεν χρειάζεται τώρα να θιγεί η κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων, δεν χρειάζεται τώρα να ανοίξουμε μια συζήτηση η οποία μπορεί να φέρει στο επίκεντρο αντιδράσεις εύλογες, δίκαιες για τη μεταχείριση των οικογενειών με παιδιά. πρέπει να σεβαστούμε τις οικογένειες με παιδιά και το βάρος που κουβαλάει ο μισθωτός που έχει παιδιά, είναι αδιανόητο να τον αδικεί το φορολογικό σύστημα».
 
Παράλληλα έστειλε μήνυμα για την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.
 
«Σήμερα η σκέψη μας πρέπει να πάει στον ίδιο τον Αλέξανδρο, στη μνήμη του, στην οικογένειά του. Κανείς δεν δικαιούται πάνω στο θάνατο ενός παιδιού, ενός εφήβου, να οικοδομεί, χρόνια αργότερα, μια φτηνή κομματική τακτική. Η στάση μας είναι ενωτική, εθνική, υπεύθυνη. Η απάντηση στη βία είναι η δημοκρατία, το κράτος Δικαίου, ο σεβασμός της έννομης τάξης. Αυτό αφορά και την καμπάνια που ανακοινώσαμε τη Δευτέρα κατά της ρατσιστικής ξενοφοβικής κοινωνικής βίας, για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως αντισυνταγματικής και χαίρομαι γιατί αυτό προκάλεσε την αντίδρασή της και μηνύσεις εκ μέρους της».
 
 
 

Ads