Η ελληνική αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει τον εγκέφαλο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά η επιχείρηση απέτυχε. Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το BBC, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του βρετανικού δικτύου οι ελληνικές αρχές φέρονται να γνώριζαν ότι ο Αμπαούντ προσπαθούσε να οργανώσει τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο, όντας στην Αθήνα.

«Οι ελληνικές αρχές ακολουθούσαν τα ίχνη του Αμπαούντ. Ένας Βέλγος αστυνομικός βρισκόταν στην Αθήνα για να συν-διευθύνει το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Αμπαούντ με τη βοήθεια των συναδέλφων του από την Ελλάδα πριν από την επιδρομή στην ομάδα τζιχαντιστών στο προάστιο Βερβιέ του Βελγίου» γράφει το BBC, το οποίο ταυτόχρονα τονίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς κατάφερε να διαφύγει ο Αμπαούντ.

«Οι ελληνικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν τις λεπτομέρειες – το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι διέφυγε» καταλήγει το άρθρο, που διευκρινίζει ότι η επιχείρηση στην Ελλάδα έγινε δύο ημέρες μετά από αυτήν στο Βερβιέ, δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου.

Ads