Δισοίωνες προβλέψεις για αύξηση σε θανάτους λόγω κορονοϊού τις δύο επόμενες εβδομάδες, έκανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή για ακόμη έξι μήνες.

Ads

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» τόνισε, ότι «έχουμε μία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Το πώς θα εξελιχθεί αυτή η αύξηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες».

Και συμπλήρωσε: «Αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη περιμένουμε μία αύξηση στους θανάτους και τα βαριά περιστατικά που θα νοσηλευτούν. Bασικό είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός, είναι για μένα το σημείο – κλειδί».

Τέλος τόνισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε επ’ άπειρον lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλειστά σχολεία, μαγαζιά γιατί πλέον καταστρέφεται η κοινωνία και η οικονομία. Η συμπεριφορά μας και η κοινωνία θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν την κατάσταση για ένα εξάμηνο ακόμη. Το σημείο – κλειδί είναι η εφαρμογή των μέτρων. Πριν αποφασίσουμε σκληρότερα μέτρα, καλό είναι να δούμε αν αυτά που τώρα υποτίθεται ότι εφαρμόζονται, εφαρμόζονται».

Ads