Ο Γιώργος Βασιλειάδης τοποθετήθηκε μετά τα όσα μελανά συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας, στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για την 25η αγωνιστική της Super League.

Ads

O υφυπουργός αθλητισμού δήλωσε πως η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας» έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. 

Αναλυτικά, η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη: «Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Ads

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Χάος… και πιστόλια στην Τούμπα

Ένα γκολ του ΠΑΟΚ στο ‘90, που ακυρώθηκε, είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, φέρων, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, όπλο στην μέση του και αποχώρηση της ΑΕΚ στα αποδυτήρια, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο επικράτησε για μια ακόμη φορά το χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή τη φορά στο ντέρμπι των δικεφάλων στην Τούμπα.

image

Το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ πήρε «φωτιά», καθώς μετά τη φάση του ‘90 – αρχική καταμέτρηση γκολ Βαρέλα, μετέπειτα ακύρωσή του, εισβολή Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ στον αγωνιστικό χώρο – ο διαιτητής, Γιώργος Κομίνης και οι βοηθοί του, Ηλίας Αλεξέας και Κωνσταντίνος Ποντίκης, αποχώρησαν για αποδυτήρια. Δύο ώρες μετά την επίμαχη φάση με το γκολ του Βαρέλα και τα όσα ακολούθησαν με την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη τελικά ελήφθη η απόφαση για την οριστική διακοπή του ντέρμπι.

H ΑΕΚ ετοιμάζει φάκελο σε FIFA – UEFA και Υπουργείο Δικαιοσύνης

Άμεσες θα είναι οι νομικές ενέργειες της ΑΕΚ για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Το νομικό επιτελείο της ομάδας ετοιμάζεται να καταγγείλει τον ΠΑΟΚ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και σε UEFA και FIFA.

Συγκεκριμένα, ετοιμάζουν φάκελο με φωτογραφίες και βίντεο από όλα όσα συνέβησαν κατά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη μαζί με την ασφάλεια του στον αγωνιστικό χώρο.

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ για τις προθέσεις Σαββίδη

Ανακοίνωση εξέδωσε μετά τα μεσάνυχτα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως πρώτο βήμα αντίδρασης για ότι συνέβη χθες στο γήπεδο της Τούμπας. Η πρώτη επίσημη αντίδραση για τα όσα έγιναν στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ ήρθε από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αναφέρει τα εξής: «Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα (χθες) στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».