Στην δικογραφία για το μεγάλο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η αστυνομία περιλαμβάνεται εκμυστήρευση του Παναγιώτη Βλαστού, ένας από τους τρεις αρχηγούς του κυκλώματος, για τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, το Νοέμβριο του 2013, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται πως οι δράστες της επίθεσης ήταν ποινικοί.

Ads

“Εγώ δεν έχω καμία σχέση με την επίθεση αλλά γνωρίζω ποιος τους σκότωσε. Τα δύο λευκά κράνη που φορούσαν, εγώ τους τα έδωσα”, λέει σε συγγενικό του πρόσωπο που τον επισκέφτηκε στη φυλακή, σύμφωνα με  τη δικογραφία. Ο Βλαστός με τα λεγόμενά του, φέρεται να αναλαμβάνει και την οργάνωση της δολοφονίας Αλέκου Κοσμόπουλου, επίσης κατηγορούμενου για εκβιασμούς, τον οποίο σκότωσε “επειδή με ζήλευε γιατί ανέβαινα” στην ιεραρχία των κυκλωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Υπενθυμίζεται πως την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία είχε αναλάβει μια οργάνωση με το όνομα “Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις”, ωστόσο η προκήρυξή της οργάνωσης είχε προκαλέσει από την αρχή πολλά ερωτήματα για την ύπαρξη της οργάνωσης και τους σκοπούς της. Μάλιστα υπήρξε και δεύτερη προκήρυξη η οποία παρουσιάστηκε ως απάντηση σε όσους τους αμφισβητούσαν, τους Αριστερούς και τους “εμμετικούς αναρχικούς”. 

Ads