Σε πλήρη καταγραφή των δράσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Ρένας Δούρου προχωρούσε η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το υλικό από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους της Αντιτρομοκρατικής στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, όπου επίσης βρέθηκαν φωτογραφίες του αποκαλούμενου «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, προφυλακισμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Πατέλη. Παράλληλα, στο ηλεκτρονικό αρχείο με τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές αρχές, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων φωτογραφίες του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη με διαφόρων τύπων όπλα, χάρτες των Εξαρχείων με σημειωμένα κτίρια, «κατάταξη ομάδων ωραιότητας και ομορφιάς» για τη σύγκριση λευκών και μαύρων, ναζί πριν εκτελέσουν αιχμαλώτους και κείμενο τους Γκαίμπελς.

Ads

Η Χρυσή Αυγή παρακολουθούσε και κατέγραφε συστηματικά τις δράσεις δύο βουλευτών του κοινοβουλίου, των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Ρένας Δούρου. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά προήλθαν από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αρχηγού της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Υψίστης σημασίας θεωρείται και εύρημα που συνδέει τον Νίκο Μιχαλολιάκο με τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, καθώς βρέθηκαν φωτογραφίας του Γιώργου Πατέλη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του αρχηγού της νεοναζιστικής οργάνωσης. Συγκεκριμένα, οι επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται να αποδεικνύουν τη σχέση του Μιχαλολιάκου με τον Γιώργο Πατέλη που φέρεται να κινητοποίησε τα τάγματα εφόδου το μοιραίο βράδυ λίγο πριν πέσει νεκρός Παύλος Φύσσας. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ηλεκτρονικά αρχεία για την υπόθεση της της Χ.Α, για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με ιεραρχία βάσει της αρχής του «φύρερ», στις φωτογραφίες εμφανίζονται δεκάδες όπλα καλάσνικοφ, σκόρπιον και άλλα, πολλά από τα οποία προέρχονται από  κατασχέσεις της ΕΛ.ΑΣ, ύστερα από εξαρθρώσεις συμμοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος. 

Ads

image
Κατάταξη βάσει.. φυλής
 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια φωτογραφία στην οποία παρουσιάζεται βαρύ οπλοστάσιο. Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το Βήμα, στο φάκελο της υπόθεσης περιέχεται η παρακάτω φωτογραφία με δεκάδες τύπους όλμων και ρουκετών, σε αγροτική περιοχή. Το αρχείο έχει την κωδική ονομασία: «Κοινωνικός εθνικισμός – πυρομαχικά».

image

image
Χάρτης των Εξαρχείων
 
Σε πολλές φωτογραφίες ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίζεται να πυροβολεί σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ σε άλλες σημαδεύει μέσα στο δωμάτιό του. Επιπλέον από το φωτογραφικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές επιβεβαιώνεται και ο ρόλος του «εκπαιδευτή» που είχαν προσδώσει μάρτυρες στον εκπρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης, καθώς φαίνεται να εκπαιδεύει μέλη της Χρυσής Αυγής, με στρατιωτικές στολές παραλλαγής και ναζιστικούς χαιρετισμούς.

image

image
Σκαναρισμένη ταυτότητα αστυφύλακα που βρέθηκε στο ψηφιακό μέσο αποθήκευσης βουλευτή της Χ.Α
 
Νέα ντοκουμέντα για τη Χρυσή Αυγή προκύπτουν και από αρχεία των υπολογιστών των Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Μίχου και Γερμενή, οι οποίοι επιχείρησαν να τα διαγράψουν, ωστόσο οι αρχές κατάφεραν να τα επαναφέρουν. Μεταξύ άλλων υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο από ορκωμοσία μελών στα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ναζιστικοί χαιρετισμοί, προσηλυτισμός ανηλίκων στο ναζισμό, ακόμη και στολές Κου Κλουξ Κλαν. Μάλιστα ένα από τα μέλη φορώντας τέτοιου τύπου στολή φωτογραφίζεται μπροστά από το σήμα της Χρυσής Αυγής, μέσα στα γραφεία της οργάνωσης, χαιρετώντας ναζιστικά.
 
Ακόμη οι αρχές έχουν στην κατοχή και συνομιλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Mirc αλλά και στο Skype, ενώ στο σπίτι του «φύρερ» Μιχαλολιάκου έχουν εντοπιστεί δεκάδες φωτογραφίες από κάθε μορφής οπλοστάσια, φωτογραφίες Γερμανών στρατιωτών που εκτελούν δεμένους αιχμαλώτους.

image  image
 
Επίσης, όπως αναφέρει το Βήμα, έχει βρεθεί έγγραφο με τις «20 αρχές της Προπαγάνδας», του Γιόζεφ Γκαίμπελς, υπεύθυνου Προπαγάνδας του Χίτλερ, στις οποίες μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Η προπαγάνδα προς τους ανθρώπους του κινήματος (το εσωτερικό μέτωπο) πρέπει να δημιουργεί ένα βέλτιστο επίπεδο άγχους».