Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής, στέλνοντας παράλληλα «μηνύματα» αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ads

«Η κυβέρνηση έπρεπε σεμνά και ταπεινά να φέρει ένα νομοσχέδιο αποκλειστικά στοχευμένο για τα Τέμπη, όχι να μαγαρίσει τις διατάξεις για τα Τέμπη βάζοντας μέσα πόσα ακόμα άρθρα με δωράκια και ρουσφέτια για τους ημέτερους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Η Βουλή αυτή δεν έχει πλέον νομιμοποίηση να νομοθετήσει τίποτε άλλο, πέραν ενός νόμου, να ψηφίσει την τροπολογία του ΜέΡΑ25 για να ψηφίζουν οι νέοι στον τόπο εργασίας τους. Δεν θα το κάνει γιατί η κυβέρνηση φοβάται τους νέους. Γνωρίζει καλά ότι η γενιά των Τεμπών θα την “μαυρίσει” στις εκλογές» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα και το προοδευτικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από την Δευτέρα εως Τετάρτη μετά την Κυριακή των εκλογών»

Ads

Παράλληλα, έσπευσε να χαρακτηρίσει «τερατογένεση» τον σχηματισμό συγκυβέρνησης χωρίς να έχει προηγηθεί- κατά την προεκλογική περίοδο- προγραμματική σύγκλιση.

«Δεν αρκεί να ψηφίζεις την απλή αναλογική. Πρέπει και να την τιμάς» είπε αρχικά ο κ. Βαρουφάκης απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει πως δεν τιμάται η λογική της απλής αναλογικής όταν «συνεχίζεις το αφήγημα της κυβερνησιμότητας χωρίς προεκλογικό διάλογο που θα φέρει – αν όχι την σύγκλιση – την ειλικρινή καταγραφή των διαφωνιών μας».

«Παρακολουθούμε ως ΜεΡΑ25 τα δύο μεγάλα κόμματα να απαξιώνετε στη πράξη την απλή αναλογική. Ο κ. Μητσοτάκης κινδυνολογεί μιλώντας για τερατογένεση. Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης που θέλει μια κυβέρνηση τέρας και απαιτεί αυτοδυναμία κόντρα στην επιθυμία του 70% των ψηφοφόρων. Κόντρα στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού» είπε αναφερόμενος στην πλειοψηφία, ενώ επεσήμανε σε άλλο σημείο: «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι αυτοδύναμη και πραγματικά ισχυρή όταν έχει την πλειοψηφία των πολιτών εναντίον της. Όταν την πλειοψηφία της βουλής την αποσπά με καλπονοθείες».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Και ναι κ. Αλέξη Τσίπρα, τερατογένεση είναι να επιθυμείτε συγκυβέρνηση έτσι χωρίς πρόγραμμα»

Κλείνοντας ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 πρόσθεσε: «Το κυβερνητικό πρόγραμμα και το προοδευτικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από την Δευτέρα εως Τετάρτη μετά την Κυριακή των εκλογών. Αυτό θα είναι τόσο προοδευτικό όσο και είναι σοσιαλιστικό το ΠΑΣΟΚ. Καθόλου δηλαδή».