Κάλεσμα στους Κρητικούς να στηρίξουν το ΜΕΡΑ 25 στην εκλογική μάχη της 21ης Μαίου, απηύθυνε απόψε από το Ηράκλειο, ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης.

Ads

Μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Λιονταριών ζήτησε από τον κόσμο να είναι αισιόδοξος γιατί όπως ανέφερε «όλα τα μεγάλα πράγματα ξεκινάνε από το 3, 4 και 5%. Τι θα πετύχουμε στις 21 Μαίου; Μα τη θεμελίωση της νέας, μεγάλης και ανυπότακτης Αριστεράς που έχει σχέδιο για τη χώρα».

Ο κ. Βαρουφάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΎΡΙΖΑ μετά τις εκλογές επισημαίνοντας ότι η κουβέντα έπρεπε να γίνει προεκλογικά. Καταφέρθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Ανδρουλάκη οι οποίοι, όπως είπε, μαλώνουν για την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου. “Εμείς δεν μαλώνουμε για αξιώματα αλλά για τους ανθρώπους”, επεσήμανε, ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε χαρακτηριστικά ” ξέρουμε τι έκανε η οικογένεια Μητσοτάκη από το 1965 και μετά, για αυτό και σας μαυρίζει ο λαός αυτού του τόπου “. Ο αγώνας συνεχίζεται και μετά τις εκλογές της 21ης Μαίου γιατί όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης “Μητσοτάκης και Τσίπρας θα την κάψουν την απλή αναλογική. Τώρα αρχίζει ο αγώνας για τη ρήξη “.