«Έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απείλησα τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας πως βρήκε απέναντι του εμπόδιο τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ads

Όπως υποστήριξε, σε συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα «Athens Live», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αντιταχθεί στο σχέδιο Τσίπρα – Βαρουφάκη, καθώς σε συνάντηση που είχε ο Γιάννης Δραγασάκης με τον Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο…».

Στη συνέντευξη του ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά και εναντίον του πρώην Γερμανού ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον οποίο και χαρακτήρισε «ανίκανο ανθρωπάκο, αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε και η Άνγκελα Μέρκελ, για την οποία είπε ότι λειτουργεί με ορίζοντα τους επόμενους τρεις μήνες και δεν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Ads

Για την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου, ανέφερε ότι είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

Δείτε τη συνέντευξη: