Την πεποίθηση ότι από την έναρξη της κρίσης το 2010 μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα, κι ότι «προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε πτωχεύσει» διατύπωσε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά όχι ανόητοι».

Ads

«Βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν το 2010» είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Έχουμε μία τριπλή πτώχευση. Το λέω και το ξαναλέω και γίνομαι δυσάρεστος. Έχουμε ένα δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και τον τραπεζικό τομέα που είναι βαθιά πτωχευμένος. Αυτό που κάνουμε από το 2010 είναι ότι προσποιούμαστε δανειζόμενοι από την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι δεν έχουμε πτωχεύσει», υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η σημερινή κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους εάν δεν έχει την πολιτική βούληση να διαπραγματευτεί σκληρά με την τρόικα απειλώντας με μία σειρά από κινήσεις. Η θέση μας στην ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμη, η απειλή είναι απλή, μου ζητάτε να δανειστώ εγώ από την ΕΚΤ μέσω των ελληνικών τραπεζών για να σας επιστρέψω χρήματα στην ΕΚΤ, αυτό είναι παράλογο και ανήθικο και δεν θα το κάνω» συμπλήρωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.