Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν βοήθησε την Ελλάδα στις δύσκολες διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού με τους δανειστές, δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη Liberation.

Ads

«Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων o Φρανσουά Ολάντ και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν μας υποστήριξαν με κάποιες χρήσιμες δηλώσεις τους . Αλλά την κρίσιμη στιγμή όχι, η υποστήριξή τους ήταν μηδενική», λέει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Κατά την διάρκεια της κρίσης και των σκληρών διαπραγματεύσεων που είχαμε, η Γαλλία δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της. Ο Ολάντ απέτυχε να δώσει ένας τέλος στη βαρβαρότητα εναντίον της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα .Ο Φρανσουά Ολάντ διέπραξε πολιτικό λάθος με το να μην εμποδίσει ένα ολίσθημα προς τον αυταρχισμό που θα είναι επιβλαβές για όλους , συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων και των οικονομικών τους συμφερόντων…Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε ένα πραγματικό δώρο στη Μαρίν Λεπέν», προσθέτει.

Από την πλευρά της η γαλλική εφημερίδα σχολιάζει για τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Μπορεί ο ίδιος να μην είναι πλέον υπουργός Οικονομικών…όμως συνεχίζει να μιλάει»…

Ads