Σε  καταγγελία προχώρησε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς κατηγόρησε τον πρωθύπουργο Κυριάκο Μητσοτάκη πως «φιλαράκια του συμμετέχουν σε funds που αγοράζουν σε εξευτελιστικές τιμές κόκκινα δάνεια των 100.000 ευρώ, αποκομίζοντας τεράστια οφέλη και βγάζοντας στη συνέχεια τα χρήματά τους στο εξωτερικό. 

Ads

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βαρουφάκης τόνισε: «Στεγαστική πολιτική, λέει. Στη χώρα του Ηρακλή μιλάτε για στεγαστική πολιτική; Στη χώρα που έρχεται ένα ταμείο από το Ντελαγουέρ με φιλαράκια σας τα οποία είναι μέτοχοι, και με τρία χιλιάρικα ένα δάνειο των 100.000 ευρώ, και σπρώχνουν τον άνθρωπο αυτόν να το βγάλει στο σφυρί; Ότι και να βγάλουν πάνω από 10.000 ευρώ είναι το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους προσόδου στον κόσμο. Και θα τα βγάλουν αυτά μέσα από τον πλειστηριασμό, θα τον πετάξουν στο δρόμο, αυτόν, αυτήν, τις οικογένειές τους, από το μικρομάγαζό τους, και τα χρήματα αυτά δεν θα μείνουν καν στη χώρα. Θα πάνε στα Κέιμαν και το ξέρετε. Γι’ αυτό υπάρχουν αυτά τα ταμεία. Και μιλάτε εσείς για στεγαστική πολιτική».

Οικονόμου: «Η αξιοπιστία του κυρίου Βαρουφάκη, είναι γνωστή διεθνώς»

Η καταγγελία του Γιάνη Βαρουφάκη τέθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με τον Γιάννη Οικονόμου να επιχειρεί να το διαψεύδει.

Ads

«Υπάρχουν πρόσωπα στο περιβάλλον του πρωθυπουργού με επιχειρηματικές σχέσεις με οικονομικά funds που αγοράζουν κατοικίες σε πλειστηριασμό;» ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον Γ. Οικονόμου, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει «όχι», χαμογελώντας και ρωτώντας με νόημα «ακούστηκε;». Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «όσο για την αξιοπιστία του κυρίου Βαρουφάκη, είναι γνωστή διεθνώς» με εμφανή ειρωνική διάθεση.