«Είμαι ο μόνος που δεν σας έκοψε ούτε ένα ευρώ και αντιτάχθηκε σε ένα νέο μνημόνιο. Είμαι περήφανος γι αυτό και δυστυχισμένος για το ότι δεν εκπληρώθηκε ο στόχος μου για αναδιάρθρωση του χρέους»  ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Ads

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρότεινε να γίνει «ένα ειδικό δικαστήριο για όλους τους υπουργούς Οικονομικών, από τον Παπαντωνίου μέχρι τον Χαρδούβελη».

Αναφερόμενος στους πρωταγωνιστές της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το μεγαλύτερο asset του κ. Τσίπρα. Εχει καταρρακώσει την εικόνα της ΝΔ μέσα από την παρά φύση συνεργασία με την ακροδεξιά του Αδ. Γεωργιάδη, η πλήρης αποτυχία του να ξεπεράσει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες στο μακεδονικό, η μεμψιμοιρία και η μικροπολιτική που χαρακτηρίζουν την αντιπολίτευσή του, είναι μεγάλη προσφορά στον κ. Τσίπρα. Θα πρέπει να έχει εικόνισμα του κ. Μητσοτάκη στο γραφείο του».

Χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο “διανοητικά ασταθή και πολιτικά νεοφασίζοντα” ενώ σε σχέση με τον Π. Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τους κάλεσε να μιλήσουν επί προγραμματικών θέσεων.

Ads

Τέλος, υποστήριξε πως «στελέχη από πολλούς χώρους, από τους ΑΝΕΛ, από τη ΝΔ, από το ΠΑΣΟΚ, έχουν έρθει ζητώντας να συνεργαστούμε και πήραν ως απάντηση ένα ηχηρό όχι. Ακόμη και πρώην υπουργοί έχουν έρθει”. “Το “ΜΕΡΑ 25” -συνέχισε- θα κατέβει και στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στην ευρωβουλή, τη μάχη θα τη δώσω εδώ».